Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční."— Transkript prezentace:

1 Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík

2 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční prádlo a pomůže s uložením osobních věci a hygienických potřeb na vyhrazené místo.

3 2. Po uložení na lůžko vyčkejte příchodu ošetřujícího lékaře, který provede vyšetření a stanoví léčebný režim.

4 3. Léčebný režim dodržujte. Užívejte pouze léky, které máte ošetřujícím lékařem naordinovány. Informujte ho rovněž o lécích předepsaných jinými lékaři.

5 4. Dieta je součástí léčebného režimu. Dietní opatření je třeba dodržovat. Jejich porušením můžete narušit zdárný průběh léčby.

6 5. Dbejte pokynů lékaře a sestry před provedením vyšetřovacích a léčebných výkonů.

7 6. Poučení o povaze onemocnění a o potřebných zdravotních výkonech poskytne Vám, a popřípadě i členům rodiny, které určíte, ošetřující lékař.

8 7. Neponechávejte u sebe cennosti nebo větší obnos peněz. Svěřte je osobě blízké nebo průvodci. Využijte také možnosti jejich úschovy v trezoru nemocnice. Pokud úschovu cenností a peněz odmítnete, nenese nemocnice odpovědnost za případnou ztrátu.

9 8. Své věci odkládejte pouze na místech k tomu určených nebo na místech, kam se obvykle odkládají.

10 9. Pobíráte-li důchod a Váš pobyt v nemocnici je dlouhodobý, využijte možnosti přejímání důchodu druhým z manželů nebo jeho uložení na poště. V případě hospitalizace delší než 30 dnů, je možné přejímání důchodu v nemocnici za podmínek, o kterých Vás na vyžádání informuje vrchní sestra.

11 10. Kouření neprospívá zdraví a není povoleno v celém areálu nemocnice.

12 11. Vnášení alkoholických nápojů do nemocnice je zakázáno.

13 12. V době pobytu v nemocnici mají příbuzní i známí možnost denně Vás navštívit. Je však nutné, aby se řídili pokyny zdravotnických zaměstnanců lůžkového oddělení.

14 13. K opuštění nemocnice na propustku potřebujete svolení primáře nebo jeho zástupce.

15 14. Pokud Vám to zdravotní stav dovolí, můžete využívat areál nemocnice k procházkám. Rovněž máte možnost navštívit nemocniční kapli. Je však vhodné každý odchod ohlásit sestře, která má službu. Zabráníte tím nedorozumění.

16 15. K telefonování využívejte telefonních automatů. Z přístrojů na lůžkovém oddělení je dovoleno telefonovat pouze v naléhavém případě a za úhradu. Mobilní telefony používejte omezeně, protože narušují činnost zdravotnických přístrojů.

17 16. Chcete-li používat vlastní televizor, rádio popřípadě jinou spotřební elektroniku, informujte o tom primáře oddělení nebo vrchní sestru.

18 17. Noční klid je v nemocnici od 22:00 hodin do 6:00 hodin. Proto poslech rádia nebo sledování televize v této době musí probíhat tak, aby nebyli rušeni ostatní pacienti.

19 KONEC DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční."

Podobné prezentace


Reklamy Google