Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE2.13 Podávání pokrmů Vytvořeno: Ověřeno: Třída:SUS2

2 PŘÍLOHY A DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:talíř, maso, omáčka, šťáva, příloha, obloha Anotace: Materiál je určen k seznámení se s pravidly úpravy pokrmů na talíři.

3 ÚPRAVA POKRMŮ NA TALÍŘI

4 PRAVIDLA ÚPRAVY Pravidla úpravy pokrmů na talíři: při úpravě pokrmů na talíři dodržujeme určitá pravidla Jde o rozmístění: masa přílohy oblohy omáčky šťávy

5 PRAVIDLA ÚPRAVY Maso: dáme k pravé ruce hosta Příloha: k levé ruce hosta Obloha nebo ozdoba: na horní část nesmí zakrývat logo

6 PRAVIDLA ÚPRAVY Teplé omáčky: teplou omáčkou přeléváme maso pouze ze 2/3 musí být vidět jakost a druh masa Šťáva nebo výpek: jimi maso podléváme

7 PRAVIDLA ÚPRAVY Obloha a ozdoba: musí být pouze ze surovin: jedlých čerstvých čistých nepovadlých Dbáme na její vkusnou úpravu.

8 PRAVIDLA ÚPRAVY Smažené pokrmy: převážně pokrmy masové (vepřový či kuřecí řízek, smaženou rybu) =) podáváme s osminkou citronu Pamatujme na zásadu: „První jíme očima“!

9 OPAKOVÁNÍ Kam rozmístíme na talíři maso? K pravé ruce hosta. Kde bude příloha? U levé ruky hosta. Proč celé maso nezakryjeme omáčkou? Aby byl viditelný druh a jakost masa. Čím doplníme smažené pokrmy? Osminkou citronu.

10 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google