Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)"— Transkript prezentace:

1 MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)

2 Sestavení prezentace z externích zdrojů Prezentaci je možno vytvořit i v případě, že původní textové podklady nejsou vytvořeny přímo v MS PowerPoint. Osnovu lze sestavit například v MS Word a pak ji do programu MS PowerPoint naexportovat.

3 Příprava osnovy Tato možnost se využívá v případech, kdy osnova již byla pro nějaký účel vytvořena, a bylo by tedy zbytečné vytvářet ji znovu. Nejdůležitější je osnovu upravit alespoň tak, aby ji program přijal bez větších potíží. 1.Pro ideální připravený text pro MS PowerPoint v programu MS Word jde o víceúrovňové odrážení. 2.Jednoduchý příklad je na obr. 01, kde se jedná o odrážení pomocí tabulátoru, nikoli pomocí mezerníku. Obr. 01Dokument 1Dokument 2

4 Vytvoření osnovy Připravený text, jako byl na předcházejícím snímku, je uložen ve formátu MS Word, tedy *.doc. V programu můžeme snímky importovat do již existující prezentace nebo vytvořit novou prezentaci. V hlavní nabídce program zvolte položku Vložit. V otevřené podnabídce zvolte možnost Snímky z osnovy. Program otevře standardní okno pro otevření souboru s možností procházet stromovou strukturu disku. Zde naleznete uložený soubor z MS Word a klepnete na Vložit. Obr. 02

5 Poznámka V našem případě byla použita záměrně velmi jednoduchá podoba osnovy tak, aby se do prezentace převedla snadno. V praxi se ale můžete setkat s mnohem složitějšími osnovami, ze kterých je třeba prezentaci vytvořit. V takových případech se může stát, že program vytvoří některé snímky navíc, nebo naopak některé body osnovy zařadí namísto do nového snímku k některému stávajícímu atd. Tyto nedostatky lze ale běžnými nástroji relativně snadno upravit. Další triky s prezentací V programu lze provádět spoustu dalších nastavení, triků apod. Můžeme např. vytvářet síťovou prezentaci, propojovat jednotlivé prezentace mezi sebou, možností je skutečně mnoho, ale většina je pro běžného uživatele v jeho každodenní praxi příliš nezajímavá, proto je nebude obsahovat ani další text.

6 Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat tvorbu prezentace Tvorba prezentace z vlastních zdrojů Další triky s prezentací


Stáhnout ppt "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)"

Podobné prezentace


Reklamy Google