Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řezání dřeva Patří mezi třískové obrábění. Jako rotační nástroj je zde pilový kotouč nebo oběžný nástroj – nekonečný pilový pás. Materiál je řezán v kruhovém.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řezání dřeva Patří mezi třískové obrábění. Jako rotační nástroj je zde pilový kotouč nebo oběžný nástroj – nekonečný pilový pás. Materiál je řezán v kruhovém."— Transkript prezentace:

1 Řezání dřeva Patří mezi třískové obrábění. Jako rotační nástroj je zde pilový kotouč nebo oběžný nástroj – nekonečný pilový pás. Materiál je řezán v kruhovém nebo přímém směru. Pily se používají k příčnému přeřezávání, podélnému rozřezávání, řezání drážek, žlábků a polodrážek. Rozlišujeme kotoučové pily a pásové pily. Kotoučové pily Provádí se na nich mnoho truhlářských prací. Podle druhu použití je dělíme:

2 - stolní kotoučové pily,
- formátovací kotoučové pily, - dvou a vícelisté kotoučové rozřezávací pily, - omítací kotoučové pily, - kotoučové pily na dýhy, - ležaté a stojaté deskové kotoučové pily, - kyvadlové kotoučové pily, - zkracovací kotoučové pily.

3 Zkracovací dvoukotoučová pila
Formátovací pila

4 Omítací kotoučová pila
Předřezávací agregát

5 Kotoučová pila na dýhy Vertikální desková kotoučová pila

6 Kyvadlová kotoučová pila
Zkracovací kotoučová pila


Stáhnout ppt "Řezání dřeva Patří mezi třískové obrábění. Jako rotační nástroj je zde pilový kotouč nebo oběžný nástroj – nekonečný pilový pás. Materiál je řezán v kruhovém."

Podobné prezentace


Reklamy Google