Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení materiálu: Vy_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_02

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení materiálu: Vy_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_02"— Transkript prezentace:

1 Označení materiálu: Vy_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_02
Název materiálu: Pásové pily Tematická oblast: Výrobní zařízení 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům základní rozdělení rámových pil Očekávaný výstup: Orientace problematice rozdělení pásových pil Klíčová slova: Pásová pila Metodika: Podklad pro výklad učiva Obor: Truhlář Ročník: 2. Autor: Bc. Jaromír Janovský Zpracováno dne: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla.

2 Pásová pily Pásová pila je stroj, který rozděluje dřevěný materiál nekonečným pilovým pásem pohybující se jedním směrem a rovnoměrnou rychlostí. Matriál vedeme do řezu ručně nebo za pomocí podávacího zařízením.

3 Rozdělení pásových pil
1/ Pásové pily s posuvným zařízením, které dělíme na vodorovné a svislé, anebo dvojité - omítací na trámy anebo kmenové. Tyto pásové pily se používají v pilařské výrobě na výrobu hranolů, fošen a prken.

4 Rozdělení pásových pil
2/ Pásové pily univerzální, které jsou stojanové nebo stolové. Používají se na podélné a příčné řezání dřevěných materiálů hlavně v truhlářské výrobě .

5 Pásová pila kmenová Pásová pila omítací s posuvným vozíkem

6 Rozmítací dvojitá pasová pila

7 Schéma pásové pily 10 1/ Pásový kotouč ( pásnice ) 2/ Pilový pás
3/ Vodící ložiska pilového pásu 4/ Pravítko 5/ Materiál 6,8/ Řemenice 7/ Řemen 9/ Elektromotor 10/ Pracovní stůl 10

8 Technické údaje pásové pily
1/ Průměr pásnice ( mm ) / Počet otáček pásovnice min⁻¹ 725 3/ Pilový pás – délka (mm ) šířka ( mm ) 60 4/ Maximální výška řezu ( mm ) 550 5/ Výkon elektromotoru ( kW ) 10

9 Údržba pásové pily Pravidelné prohlídky všech částí stroje , zejména pohyblivých částí, řemenice, pásovnice od pilin a prachu. Výměna opotřebovaných částí stroje nebo poškozených. Při údržbě pásové pily je vždy vhodné odpojit ji od elektřiny.

10 Schéma pásové pily – které číslo patři k čemu
….. Materiál ….. Pilový pás ….. Vodící ložiska pilového pásu ….. Řemen …… Pásový kotouč ( pásnice ) …… Elektromotor …… Pravítko …… Řemenice …… Pracovní stůl 10

11 Odkazy: Kmenová pásová pila - Truhlářská pásová pila - Výrobní linka na řezivo –


Stáhnout ppt "Označení materiálu: Vy_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_02"

Podobné prezentace


Reklamy Google