Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řezání na hrubou délku Krácení řeziva na požadovanou délku + nadmíra. Odstranění vadných míst (suky, trhliny). Přeřezávací kotoučové pily. Posuv na zub.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řezání na hrubou délku Krácení řeziva na požadovanou délku + nadmíra. Odstranění vadných míst (suky, trhliny). Přeřezávací kotoučové pily. Posuv na zub."— Transkript prezentace:

1 Řezání na hrubou délku Krácení řeziva na požadovanou délku + nadmíra. Odstranění vadných míst (suky, trhliny). Přeřezávací kotoučové pily. Posuv na zub uz u rozvedených zubů 0,40 – 0,50mm, SK 0,60 – 0,80mm. Řezná rychlost 40 – 80 m.s-1. Ruční posuv 5 – 20 m.min-1. Přířezy s vysokým nárokem na pevnost nebo vzhled krátíme vždy po jednom.

2 Řezání na hrubou šířku Požadované šířkové rozměry, odstranění dřeně ze středových přířezů. Jedno a více kotoučové rozřezávací pily. Podávání mechanickým článkovým podávacím pásem. Pilový list s trojúhelníkovým nesouměrným ozubením nebo vlčí. Lze i SK plátky. Posuv na zub uz 0,20 – 0,30mm, řezná rychlost 40 – 80 m.s-1, ruční posuv 10 – 35 m.min.-1, mechanický posuv 50 – 100 m.min.-1.

3 Srovnávání hrany a plochy do úhlu
Srovnávací frézky s ručním nebo mechanickým posuvem. Řezná rychlost 30 – 60 m.s-1. Rychlost posuvu 10 – 35 m.min.-1. Posuv na zub uz 0,60 – 0,90mm. Opracování na přesnou tloušťku Rovinné tloušťkovací frézky nebo vícestranné. Rychlost posuvu 7 – 30 m.min.-1.

4 Řezání na přesnou délku.
Spodní dvoustranná formátovací pila s posuvným stolem nebo článkovým unášecím pásem. Kotouče s nesouměrným trojúhelníkovým ozubením nebo SK plátky. Rychlost mechanického posuvu 5 – 25 m.min.-1, řezná rychlost 40 – 80 m.s-1. Řezání na přesnou šířku Řezání úzkých lišt a vlysů z přířezů nebo spárovek. Řeže se na jednokotoučové univerzální pile (pro podélné řezání) nebo na vícelisté s mechanickým posunem. Pilový kotouč s nesouměrným trojúhelníkovým ozubením nebo SK plátky.

5 Kontrola a opravy vad Vyspravení vadných a nedovolených suků, trhlin, tmelení míst po vytržení nebo odštípnutí vláken.

6 Skladování a expedice přířezů
Ukládají se na přepravní palety, skladovány při vlhkosti 8±2%. Proto někdy balíme do ochranných folií. Pro výrobu listnatých přířezů používáme nástroje s SK plátky.


Stáhnout ppt "Řezání na hrubou délku Krácení řeziva na požadovanou délku + nadmíra. Odstranění vadných míst (suky, trhliny). Přeřezávací kotoučové pily. Posuv na zub."

Podobné prezentace


Reklamy Google