Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI."— Transkript prezentace:

1 JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI

2 POKUD MUSÍTE ROZHODNĚ ODMÍTNOUT Může Váš hlas znít stále přátelsky a zdvořile. Gestikulací však můžete vyjádřit neústupnost! Nůžky: „Ne pane, je vyloučeno, abych přijal tyto podmínky!“

3 ODMÍTNUTÍ MÉNĚ AGRESIVNĚ, avšak STEJNĚ ÚČINNĚ působí „dvojitý štít“ = obě ruce. „Tak dost!“

4 DŮLEŽITÉ JE: Provést při gestech „nůžky“ a „dvojitý štít“ pohyb rukou POUZE JEDNOU, jinak pozbývají svého konečného významu.

5 JEDNODUCHÝ ŠTÍT Účinkuje o něco méně jednoznačně. Zatímco jedna ruka vytváří piktogram štítu, druhá leží klidně na desce stolu. Pokud leží obrácená tázavě dlaní vzhůru, je to signál, že prosíme partnera o další návrhy.

6 KLADIVO? Takové gesto provokuje partnera a dráždí k protiútoku! Toto gesto je vhodné pouze tehdy, chceme-li podpořit partnera při jednání o postupu proti společnému nepříteli.

7 SEKÁČEK Zdůrazňující gesto, které možná udělá dojem na slabšího protivníka, avšak zbytečně dráždí silného. Tak dost! Konec diskuse!

8 Vyvarujte se i těchto gest! „Taktovky“

9 Toto je lepší „Tohle je pro Vás zvlášť důležité, pane Nováku …“

10 Přehnaná gestikulace škodí! Mějte na paměti, že použití pouze jedné ruky k podpoře mluveného projevu působí silněji a přesvědčivěji, než „máchání“ oběma rukama.

11 Ještě pozor! Bariéra Oční kontakt?

12 Chcete-li v odpovědi působit věrohodně – zkuste „pinzetu“ „Pinzeta“, vytvořená prsty, zdůrazňuje přesnost údajů A zvyšuje tak věrohodnost projevu.


Stáhnout ppt "JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI."

Podobné prezentace


Reklamy Google