Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE1.49 Polévky 3 Hnědé polévky Vytvořeno: Ověřeno: Třída:SUS1

2 TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY POLÉVEK Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:doplněk do polévky – zavářka a vložka, základ hnědých polévek Anotace: Materiál je určen k seznámení se s přípravou základů hnědých polévek a s použitím doplňků do hnědých polévek.

3 POLÉVKY HNĚDÉ

4 HNĚDÉ POLÉVKY Základ = vývar A + doplněk Doplněk =) zavářka nebo vložka A)Zavářka: zavařuje se přímo do polévky ale z důvodu nestejné porce lze i mimo

5 HNĚDÉ POLÉVKY Příklady zavářek: Z mouky - nudlové těsto, strouhání, kapání Z obilovin – krupice, vločky, rýže Knedlíčky – masové, žemlové, morkové, játrové, zvěřinové

6 HNĚDÉ POLÉVKY B)vložky do polévek: Tepelně je upravujeme mimo polévku: vařením pečením smažením Vkládáme je do vývaru až před expedicí.

7 HNĚDÉ POLÉVKY Příklady vložek do polévek: celestýnské nudle fridátové nudle smažený hrášek pálené koule vaječná sedlina Svítek – piškotový, třený, krupicový.

8 OPAKOVÁNÍ Co tvoří základ hnědých polévek? Vývar A a doplněk. Z vývarů A připravujeme jaké polévky? Hnědé. Jaké doplňky máme do vývarů A? Vložky a zavářky. Jaká je 1 porce polévky? 1p = 0,33 l.

9 OPAKOVÁNÍ Uveď příklad zavářek do polévky. Nudle, kapání, strouhání, noky, kroupy. Uveď příklady vložek do polévky. Celestýnské nudle, fridátové nudle, smažený hrášek, svítek, pálené koule.

10 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google