Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kde se nachází Počet částí:2 Katastrální výměra1 072 ha Nadmořská výška:310 m n. m. Počet obyvatel:1 274 Průměrný věk:39 Pošta:Doubravice nad Svitavou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kde se nachází Počet částí:2 Katastrální výměra1 072 ha Nadmořská výška:310 m n. m. Počet obyvatel:1 274 Průměrný věk:39 Pošta:Doubravice nad Svitavou."— Transkript prezentace:

1

2 Kde se nachází

3 Počet částí:2 Katastrální výměra1 072 ha Nadmořská výška:310 m n. m. Počet obyvatel:1 274 Průměrný věk:39 Pošta:Doubravice nad Svitavou Zdravotnické zařízení:Rájec - Jestřebí, Boskovice, Blansko Policie:Blansko, Boskovice Škola:ZŠ 1.-5. ročník, MŠ Statistické údaje

4 Obecní úřad Starosta obce : Ladislav Štoudek Účetní a matrikářka : Jolana Pilátová Simona Nečasová Výbory a komise Finanční výbor Kontrolní výbor Komise přestupková Komise pro občanské záležitosti

5 Na fotografii vidíte náměstí Svobody. V pozadí se nachází obchod a hned vedle radnice s místním kinem. Na náměstí se nachází park do kterého se nedávno zasadil náš symbol – dub. na obecním praporu máme košatý zelený strom (dub). Hledejte však po Doubravici, kde takový statný dub stojí. Nenajdete. Od soboty 20. října 2007 bude hledání jednoduché. Stačí se rozhlédnout po náměstí Svobody. Není ještě "košatý", ale všechno chce svůj čas.

6 Naše městečko se také může pochlubit kostelem svatého Jana Křtitele. Je velice nádherně a bohatě vyzdoben.

7 Zřícenina hradu Zřícenina doubravického hradu se nachází nad údolím potoka Nešůrky, asi 1,5 km od obce.Hrad byl vybudován na velmi příkrém výběžku mírně klesající planiny do hlubokého údolí potoka ( základní převýšení je asi 30 metrů ).Hrad je od předpolí na jihu oddělen příkopem, který je 10 až 15 m široký a 4 až 5 m hluboký.Za příkopem je val ( v koruně až 5 m široký ), na západě se rozšiřuje v plošinu, na níž byl dřevěný most.Z plošiny vedl přes 20 - 25 m široký a dodnes 6 m hluboký příkop druhý most, spojující hrad s valem.Na východě a severovýchodě byl příkop uzavřen valy.Val opevněný ještě palisádou měl dostatečnou šířku pro pohyb obránců.Vstupní brána se nacházela ve věži, jejíž zbytky jsou to jediné, co ze zděné architektury zbylo.Věž měla rozměry 6 x 7 m, zdi silné 1,5 m, ve výši prahu brány byl sešikmený pískovcový sokl.zdivo bylo spojováno kvalitní maltou a poměrně dobře lícovalo. Brána byla oddělena od hradu parkánem, který fortifikačně navazoval na val s palisádou. Parkán obepíná hrad na jihozápadě, na jihu a západě a jeho pozůstatky jsou patrné dodnes.

8 Knihovna V přízemí budovy mateřské školy v ulici Dolní jsou prostory, které jsou "až po strop" naplněny knihami. 7 tisíc svazků - tolik zábavné, poučné a jiné literatury má k dispozici na půjčování knihovnice paní Jana Vomelová.

9 Tělovýchovná jednota Sokol Doubravice Složení výboru: Kuběna Zdeněk předseda MUDr.Tenora Dušan tajemník Sáňka Miroslav hospodář Sáňka Josef ml. předseda revizní komise Hájek Pavel člen výboru Malach Pavel člen výboru Řezníček Antonín člen výboru Jalový Jan člen výboru Urbánek Robert ml. člen výboru Naši fotbalisté pořádají spoustu akcí jako například Pochovávání basy nebo Průvod masek.

10 Sbor dobrovolných hasičů SDH má 75 členů, 2 zásahová družsta - 19 mužů - III.výjezdová skupina. 6 členů, kteří jsou aktivní i přes věk 70 let. Hasiči se podílejí na veřejné prospěšné činnosti organizované OÚ - mytí vozovek, zalévání parků, čištění kanalizace i na kulturních akcích - ples, stavění máje, zájezdy, návštěvy muzeí staré hasičské techniky. Ve vlastnictví je vůz Škoda 206 CAS 25 + PS 12 + plovoucí čerpadlo. Funkční historická mot. stříkačka z roku 1932.

11 Letecko – modelářský kroužek Letecko - modelářský kroužek vznikl s iniciativy pana Aloise Matušky v roce 1973.Kroužek měl svoje zázemí v 1.patře budovy starého národního výboru v Dolní ulici č.34 a byl navštěvován během školního roku v počtu 10 - 12 členů.Členové kroužku se pravidelně v jarním období zúčastňovali okresních a krajských soutěží v technické tvořivosti.Oblíbené byly také dvoudenní zájezdy na soutěže do Vítkovave Slezku a různé zájezdy po vlastech českých a slovenských. Pan Matuška vedl kroužek od roku 1973 - 2001 a pod jeho vedenímse v kroužku vystřídalo na 81 členů z Doubravice nad Svitavou a 17 členů z Rájce-Jestřebí.Po něm převzal kroužek Libor Lání, který asi po roce skončil a po něm vedou kroužek do dnešní doby Karel Láník a Pavel Borek.


Stáhnout ppt "Kde se nachází Počet částí:2 Katastrální výměra1 072 ha Nadmořská výška:310 m n. m. Počet obyvatel:1 274 Průměrný věk:39 Pošta:Doubravice nad Svitavou."

Podobné prezentace


Reklamy Google