Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace Praha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace Praha."— Transkript prezentace:

1 Prezentace Praha

2 Vyšehradský hřbitov Vyšehradský hřbitov při kostele sv. Petra a Pavla na Vyšehradě je od 19. století pohřebiště nejvýznamnějších českých osobností. Kromě hrobů různých významných osobností a jejich rodin se zde na východní straně hřbitova nalézá společná hrobka nejvýznamnějších národních osobností – Slavín. Rozloha hřbitova činí 0,81 ha. Na pozemku se nachází i márnice a kaple. U vchodu na západní straně se nalézá samostatné oddělení, kde jsou pohřbeny řádové sestry (voršilky, bartolomějky, redemptoristky).

3

4 Stavovské divadlo Stavovské divadlo je divadlo v Praze na Starém Městě na Ovocném trhu v městské části Praha 1. Budovu dal postavit jako scénu pro veřejnost osvícený vlastenec hrabě František Antonín Nostic-Rieneck. Plány uspořádání prostor divadla naskicoval hrabě Kašpar Heřman Künigel, stavbu v letech projektoval a provedl dvorní stavitel Antonín Haffenecker. Stavba jedné z prvních veřejných budov v klasicistním slohu v Praze trvala dva roky.

5

6 Prašná brána Prašná brána je pozdně gotická stavba na rozhraní ulice Na Příkopě a náměstí Republiky vedle Obecního domu naproti domu U Hybernů. Jedná se o jeden ze symbolů Prahy. V bráně začíná Celetná ulice, která zde tvoří první část Královské cesty, která vede odtud až na Pražský hrad.

7

8 Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí (dříve také Velké náměstí, lidově dnes Staromák) je náměstí v Praze v centrum Starého Města a historického jádra velkoměsta vůbec. Rozkládá se na ploše více než 9000 m². Prochází tudy královská cesta.

9

10 Autor: Jakub Chrástka Zdroje: Wikipedia.cz


Stáhnout ppt "Prezentace Praha."

Podobné prezentace


Reklamy Google