Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Katastrální výměra:2002 ha Počet obyvatel:1671 Starostka obce:Lenka Cincibusová Připojené obce:Kundratice Čikvásky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Katastrální výměra:2002 ha Počet obyvatel:1671 Starostka obce:Lenka Cincibusová Připojené obce:Kundratice Čikvásky."— Transkript prezentace:

1

2 Katastrální výměra:2002 ha Počet obyvatel:1671 Starostka obce:Lenka Cincibusová Připojené obce:Kundratice Čikvásky

3

4  fotbalové hřiště  Asfaltové hřiště  Hřiště s umělým povrchem  Dětské hřiště s dřevěnými herními prvky  Dopravní hřiště  Treninkova plocha pro pro tenis,odrazná zeď  Hlavní budova (kiosek,klubovna,krytá venkovní tribuna)

5 Hrad Košťál :Byl postaven Valdštejny nad údolím Želechovského potoka.Od roku 1514 je označován za pustý.Dnes jsou vyditelné zbytky valů. Gotický kostel sv.Jakuba:Byl barokně postaven roku 1717.Jeho věž z roku 1722 a dva staré zvony (starší z nich je z roku 1378 - jeden z nejstarších zvonů na území našeho státu). Kovářův mlýn:Je paleontologickým a stratigrafickým nalezištěm, charakteristickým výskytem zkamenělin prvohorní spodnopermské fauny a flory a bylo zařazeno do kategorie přírodní památka.

6  Rozsvícení vánočního stromu Každý rok se Košťálov zdobí svítícími ozdobami,které se věší na lampy a poprvé se rozsvícejí v období konce měsíce listopadu i s pohádkově odzdobeným vánočním stromem.Tato akce je všemi obyvateli Košťálova oblíbená a schází se na ní mnoho občanů celé vesnice ba i Libštátu a Kundratic.K zahřátí je nabízen zdarma groček a čaj a ještě nějaká ta slatkost dětem.Oberstvení je sponzorováno obyvateli vesnice.Celý večer je doprovázen minikoncertem žáků ze zdejší základní školy a promluvou faráře o zvyklostech Vánoc.Slavnostní rozvícení je zakončeno velkolepým ohňostrojem.

7  Výtvarná skupina Košťál Každý je rok je ve zdejší základní škole ve společenské místnosti pořádána výstava obrazů a jiných děl místních i okolních umělců Košťálova.  Babí hop Je jakýsi karneval pro dospělé.Lidé se oblíkají do masek a soutěží o cenu za nejhezčí masku.Tato akce je velice oblíbená a užije se u ní spousta legrace.  Enduro Není to sice akce pořádána Košťálovem,ale každoročně se koná v koošťálovském lomu motocrossové závody.Vyhlášení je vždy na zdejším krásém koupališti,kde jsou i závodníci „ubytovaní“ve stanech a karavanech.  Memoriál Jaroslava Suchardy To je akce pořádána košťálovským sborem hasičů.Soutěží zde hasišské skupiny dětí,žen a můžu z různých vesnic i měst.Po ukončení soutěže hraje k poslechu skupina Sonet nebo jiné.  Přehlídka dechovek Je pořádána za pomoci SDH Košťálov a p.Jíny.Je to akce spíše pro starší a milovníky české dechové hudby.Je to velice hojně navštěvovaná akce.K poslechu hrají dechové skupiny,každý rok diváci uslyší něco nového.


Stáhnout ppt "Katastrální výměra:2002 ha Počet obyvatel:1671 Starostka obce:Lenka Cincibusová Připojené obce:Kundratice Čikvásky."

Podobné prezentace


Reklamy Google