Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště."— Transkript prezentace:

1 Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji

2 Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.

3 Město Moderní sídliště stojí v zeleni, jsou vybavena dětskými hřišti, plaveckými bazény, školami.

4 Město V příměstských oblastech vznikají satelitní městečka. Tvoří je rodinné domy. Do škol a obchodů obyvatelé dojíždějí do města.

5 Město Města bývají rozdělena do čtvrtí. Domy jsou zde několikaposchoďové, uspořádané do ulic. Každá ulice má své jméno, dům má své číslo.

6 Město V centru města najdeme náměstí. Na něm stojí radnice, kostel, historické budovy. Město řídí městská rada v čele se starostou. Sídlí v městských úřadech.

7 Co je v centru naší obce? Do kterého kraje naše obec patří? Představ si, že jsi starostou naší obce. Co bys nechal vybudovat nebo zlepšit? Co je v naší obci zajímavého nebo pěkného? Město


Stáhnout ppt "Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště."

Podobné prezentace


Reklamy Google