Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický."— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický okruh: Geometrie v rovině a v prostoru Téma: Čtyřúhelníky – obsah trojúhelníku Anotace: Vyvození výpočtu obsahu trojúhelníku, využití ve výpočtech.

2

3 a vava

4 vava a b vbvb

5 Příklad Vypočítejte obsah trojúhelníku KLM, jestliže k = 5cm, v k = 2,5cm.

6 Řešení K L M 5cm 2,5cm

7 Procvičování 1.Vypočítejte obvod trojúhelníku ABC o obsahu 40 cm 2, jestliže jeho výšky měří 5cm, 8cm a 4cm. 2.Kolik plechu se spotřebuje na stříšku altánku tvaru pravidelného čtyřbokého jehlanu (4 rovnoramenné trojúhelníky), jestliže podstavná hrana měří 2m a výška každého trojúhelníku 1,4cm. 3.Jak se změní příslušná výška trojúhelníku, jestliže se strana zdvojnásobí a obsah se nezmění?


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický."

Podobné prezentace


Reklamy Google