Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho."— Transkript prezentace:

1 1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho výhoda je ta, že umožňuje pohybovat tranzitními planetami přes kolečko horoskopu po dnech/měsících/letech a sledovat, co se v horoskopu děje. Jiné programy toto nemají. b) Seznam tranzitů Je výborný, pokud potřebujeme zjistit, kdy přesně tranzit nastane. Po rozkliknutí navíc můžeme přečíst i ostatní přechody planety s nulovým orbisem (direktní - retrográdní - direktní) a angličtináři tam najdou popsané významy tranzitů.

2 1b) Seznam tranzitů Nastavení:
- Na výchozí obrazovce v okénku Calculated charts si vybereme data osoby, která nás zajímá, a dvojklikem otevřeme na plochu. - Na otevřeném horoskopu si v pravém sloupci vybereme tlačítko Transits a klikneme na něj. Objeví se okno nadepsané Dynamic Report Selection (viz obrázek č. 3). - V tomto okně si buď můžeme vyplnit zcela libovolné parametry podle našich momentálních potřeb (tranzity na rok, dva, tři, tranzity osobních planet, pomalých planet...) nebo si tam můžeme uložit nastavení tranzitů, ke kterému se budeme moci kdykoliv později vrátit přes tlačítko Transits.

3 1b) Seznam tranzitů Nastavení – pokračování:
- My si společně vytvoříme nastavení tranzitů planet od Jupitera dál (ty přinášení konkrétné události) na tři roky a uložíme si ho, abychom se k němu mohli kdykoliv později vrátit. - Uděláme to tak, že si okno nadepsané Dynamic Report Selection nastavíme podle obrázku (viz obrázek č. 3). - Pozor: při nastavení musíme přeskočit první políčko nadepsané Saved selections. Je to pojmenování nastavení za účelem uložení a opětovného vyhledání. Políčko se vyplní automaticky na konci procesu, až nastavíme všechny parametry a klikneme na tlačítko Save selection vpravo dole.

4 1b) Seznam tranzitů Nastavení - pokračování:
- Nastavení času jsem připravila zvlášť do obrázku č. 4. Pokud si to nastavíte stejně, vyjede vám vždy seznam tranzitů na 3 roky - minulý rok, tento rok a příští rok, a to vůči dnešnímu datu. - Až budete vyplňovat pravý sloupec nadepsaný Point Selection a Aspect Selection, stačí kliknout do bílých políček a objeví se vám nabídka souborů, ze které si zvolíte. - Když budete mít všechna políčka v okně vyplněná, uložíme si nastavení pro další použití pomocí tlačítka Save selection, viz obrázek číslo 5. Doporučuji před název vložit jedničku jako to mám já, aby Vám nastavení vyjíždělo na začátku seznamu nastavení (jsou řazena abecedně).

5 1b) Seznam tranzitů Nastavení - pokračování:
- Až budete mít seznam tranzitů nastavený a uložený, stačí kliknout v okně Dynamic Report Selection vpravo dole na tlačítko View a vyjede vám seznam tranzitů, viz obrázek č. 6. - Pokud v tomto seznamu kliknete na některou řádku (pozor, musíte klikat do levé, barevné části řádku), objeví se vám další podokno se všemi přesnými průchody planety přes planetu a anglickým popisem tranzitu, viz obrázek č. 7. - Když se budete chtít kdykoliv v budoucnu k tomuto seznamu tranzitů vrátit, stačí kliknout na tlačítlo Transits v pravém sloupci otevřeného horoskopu, objeví se Vám okno Dynamic Report Selection, kde zvolíte View a rozbalí se Vám seznam tranzitů.

6 Obr 3: Nastavení parametrů seznamu tranzitů

7 Obr 4: Nastavení času

8 Obr 5: Uložení nastavení

9 Obr 6: Jak vyjede seznam tranzitů

10 Obr 7: Data všech průchodů tranzitu


Stáhnout ppt "1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho."

Podobné prezentace


Reklamy Google