Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group."— Transkript prezentace:

1 VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group

2 Všechno je kyber…. Všichni jsme kyber… … a užíváme si to v kyberprostoru

3 Je vůbec možné hovořit o standardech v kyberprostoru? V prostoru tak úžasně free? … a co definiční autority? … a technologie? …a protokoly?

4 Stát je taky kyber (repektive e-) … včetně jeho kritické infrastruktury

5 … a co na to stát? Jeden z cílů, definovaných ve věcném záměru zákona o kybernetické bezpečnosti je: Standardizace nastavení bezpečnosti systémů nezbytných pro chod státu v rámci kritické komunikační a informační infrastruktury státu.

6 … a co na to Evropa? Také standardizuje

7 N a Evropské úrovni byla vytvořena pracovní skupina CSCG Cyber Security Coordination Group Vytvoření této skupiny schválil technický výbor CEN (European Committee for Standardization, Comité Européen de Normalisation, Europäisches Komitee für Normung, www.cen.eu) v únoru roku 2012.

8 CSCG působí jako poradní a koordinační orgán rady CEN v technických, politických a strategických otázkách, týkajících se standardizace kybernetické bezpečnosti. Cíle CSCG jsou: - poskytnout strategické poradenství pro technické výbory CEN (European Committee for Standardization, Comité Européen de Normalisation, Europäisches Komitee für Normung, www.cen.eu), CENELEC (European Committee for Electrotechnical Standardization) a ETSI (European Telecommunications Standards Institute) - provádět analýzu evropských a mezinárodních standardů pro kybernetickou bezpečnost - definovat společné evropské požadavky pro evropské a mezinárodní standardy kybernetické bezpečnosti - vytvořit evropský plán na sjednocení kybernetické bezpečnosti - působit jako kontaktní místo pro všechny instituce EU v otázkách, týkajících se normalizace kybernetické bezpečnosti - vytvořit návrh společné americké a evropské strategie pro vytvoření rámce mezinárodních standardů v oblasti kybernetické bezpečnosti - posílit koordinaci evropských aktivit ve výborech ISO a IEC s cílem společné transatlantické strategie

9 Kdo nás zastupuje a co z toho můžeme vyzískat?

10 …máte-li pocit, že je všechno v pořádku, pak jste něco přehlédli Murphy

11  ales.spidla@gmail.com ales.spidla@gmail.com  +420724939876


Stáhnout ppt "VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group."

Podobné prezentace


Reklamy Google