Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Majonéza, tatarská omáčka, rosolová omáčka Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 17. května 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2

3 Zpestřují méně výrazné pokrmy Mají výraznou a pikantní chuť Podávají se v omáčníku Základ tvoří majonéza Majonézu můžeme nahradit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou Omáčky jsou tak lehké a dietní

4

5 Majonézu podle hustoty zředíme mlékem Ochutíme octem, cukrem a solí Doplníme drobně nakrájenou cibulí a kyselou okurkou

6 Majonézu podle hustoty zředíme mlékem Ochutíme octem, cukrem a solí Přidáme kečup a čili papričky Můžeme doplnit cibulí a okurkou

7 Majonézu podle hustoty naředíme mlékem Ochutíme cukrem, solí a hořčicí Přidáme drobně nakrájenou kyselou okurku, sardelové řezy a petrželku

8 Slouží k přelévání (krytí) pokrmů K přípravě použijeme vývar z nožek, kůží a kořenové zeleniny Vaří se pomalu několik hodin Po vychladnutí tuhne Přidáním želatiny vyrobíme aspik

9 Doplň následující věty:  Šleháním žloutků a oleje vznikne ma…  Přidáním okurek vznikne ta…  Přidáním kečupu vznikne ďá…  Přidáním hořčice vznikne re…  Vařením nožek a kůží vznikne ro…  Přidáním želatiny do rosolu vznikne a…

10


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google