Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce SF3 Ročník:4. Datum vytvoření:září 2013 Název:VY_32_INOVACE_10.1.12.ELE Anotace: Popis skupiny základních sekvenčních funkcí PLC LOGO! firmy Siemens. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Vlastní schémata provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 SF – časy (4) Komfortní spínač LOGO! 12/24 RC TRGSignál na vstupu Trg zapíná výstup Q (trvalé osvětlení) nebo ho se zpožděním resetuje. ParT, T L, T !, T !L, jsou časy, které určují funkci a parametr zvolené funkce. QQ je zapnut signálem na vstupu Trg v závislosti na délce vstupu Trg je opětovně vypnut, nebo je vypnut po uplynutí času. Spínač se dvěma různými funkcemi: - pulzní spínač se zpožděným vypnutím - spínač (trvalé osvětlení) Par Trg QR

3 SF – časy (4) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: TLTL TLTL Trg Q T

4 SF – časy (4) LOGO! 12/24 RC Přechod z 0 na 1 na vstupu Trg zapne výstup Q. Pokud výstup Q = 0 a vstup Trg je v 1 nejméně po dobu T L, je aktivována funkce trvalého osvětlení. Funkce zpožděného vypnutí je aktivována, když stav na Trg přejde z 1 do 0 před uplynutím času T L. Následný signál na Trg vždy resetuje čas T avýstup Q. Popis funkce:

5 SF – časy (4) Týdenní spínací hodiny LOGO! 12/24 RC No1,2,3Parametry spínacích časů č. 1, 2, 3. Nastavuje se čas zapnutí a vypnutí. Nastavuje se zde také den. QJe zapnut, když je aktivován navolený čas. Výstup je řízen zadaným datem zapnutí a vypnutí. Funkce podporuje jakoukoliv kombinaci dnů v týdnu. No2 Q No3 No1

6 SF – časy (4) LOGO! 12/24 RC Popis funkce: Spínač má tři cykly, které lze použít pro konfigurování časové hystereze. Parametry spínacích časů se nastavuje čas zapnutí a vypnutí. Pro všechny časy lze nakonfigurovat libovolnou kombinaci dnů. Pokud jsou nastavené časy v různých cyklech shodné, nebo se překrývají, má prioritu čas v cyklu s vyšším číslem. Písmena za „D=“ mají následující význam:M :Pondělí T :Úterý W :Středa T :Čtvrtek F :Pátek S :Sobota S :Neděle

7 Použité zdroje: SIEMENS. LOGO! 0BA6 Manuál [on line]. 2008 [cit. 2013-03-6]. Dostupné z: http://stest1.etnetera.cz/ad/current/content/data_files/automatizacni_systemy/mikrosystemy/ logo/zakladni_pristroje/manualy/manual_logo-0ba6_11-2008_cz.pdf Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."

Podobné prezentace


Reklamy Google