Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů."— Transkript prezentace:

1 TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů a šíření technologických inovací”. Technologické prognózy vlastně zahrnují čtyři prvky:  čas předpovědi nebo budoucí datum, kdy se prognóza provede,  prognózovaná technologie,  charakteristika technologie nebo funkční možnost technologie,  vyhodnocení pravděpodobnosti.

2 TECHNOLOGY FORECAST Kde se Technology Forecast používá Technology Forecast může být použit ve všech typech výrobních nebo servisních firem. Důležitější je u společností, kde hrají technologické změny kritickou úlohu.

3 TECHNOLOGY FORECAST Techniky pro Technology Forecast  Průzkumné techniky Termín průzkumný zde představuje techniky založené na ”prodloužení” minulosti přes přítomnost do budoucnosti. Vychází z dynamiky vývoje, která nás převedla do dnešní pozice a jejíž mechanizmus umožňuje ”hledět vpřed”.  Normativní techniky Normativní přístup vychází z budoucna. Expertní očekávání je promítnuto do budoucna stanovením budoucího požadovaného nebo možného stavu, který je dosažitelný uskutečněním konkrétního úkolu, uspokojením potřeb nebo stavem technologického vývoje. Následně je třeba zpětně zjistit kroky, které jsou nezbytné pro dosažení tohoto koncového stavu a stanovení pravděpodobnosti jeho dosažení.

4 TECHNOLOGY FORECAST Jak se Technology Forecast používá


Stáhnout ppt "TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů."

Podobné prezentace


Reklamy Google