Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání"— Transkript prezentace:

1 VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání Jana.novackova@volny.cz

2 § 44 Cíle základního vzdělávání Základní vzdělávání vede k tomu, aby si žáci:  osvojili potřebné strategie učení a na jejich základě byli motivováni k celoživotnímu učení,  aby se učili tvořivě myslet a řešit přiměřené problémy,  účinně komunikovat a spolupracovat,  chránit své fyzické i duševní zdraví, vytvořené hodnoty a životní prostředí,  být ohleduplní a tolerantní k jiným lidem, k odlišným kulturním a duchovním hodnotám,  poznávat své schopnosti a reálné možnosti a uplatňovat je spolu s osvojenými vědomostmi a dovednostmi při rozhodování o své další životní dráze a svém profesním uplatnění.

3  (jedna učitelka druhé) Robert patřil mezi problémové žáky už od druhé třídy. Není se co divit, že má ve škole stále více obtíží.  Ty jsi ale kazisvět, Mílo! Kam stoupneš, sedm let tráva neroste. Všechno pokazíš, kdy už se naučíš zacházet s věcmi opatrně!  No jo, abychom zase nečekali na Káju! Je to zkrátka náš loudálek.  (před dítětem) Alena je velmi nepořádná. Můžu jí říkat horem dolem, aby si dávala věci na místo, jako když hrách na stěnu hází.  Na tebe se, Lído, můžu vždycky spolehnout. Nikdy mě nezklameš.  (jedna učitelka druhé) V Luďkovi budete mít oporu. Je to vynikající žák, nejlepší ze třídy.  (psáno ve slovním hodnocení) Verunko, jsi sluníčko naší třídy. Jsi vždy milá a usměvavá, nikdy mi nezkazíš náladu.

4  To je strašné, jak se s Mílou pořád hádáte!  Škrábeš jako kocour. To je hrozné, kdo to má po tobě číst?  Vy jste ale nepořádná třída. Podívejte se, jak máte nastláno pod lavicemi.  Ještě jednou tě uslyším mluvit sprostě a uvidíš!  Nekřičte tady!  Proč sis ještě neudělal úkol?  Jsi vskutku výborný čtenář!

5  To je strašné, jak se s Mílou pořád hádáte! Slyším hádku.  Škrábeš jako kocour. To je hrozné, kdo to má po tobě číst? To písmo je nečitelné.  Vy jste ale nepořádná třída. Podívejte se, jak máte nastláno pod lavicemi. Pod lavicemi jsou papírky.  Ještě jednou tě uslyším mluvit sprostě a uvidíš! Slyším neslušná slova.  Nekřičte tady! Je tady velký hluk.  Proč sis ještě neudělal úkol? Vidím, že v domácím sešitě není napsaný úkol.  Jsi vskutku výborný čtenář! Tvé čtení je rychlé, srozumitelné, se správnou intonací.

6 PUBLIKACE RESPEKTOVAT A BÝT RESPEKTOVÁN Pavel Kopřiva - Jana Nováčková – Dobromila Nevolová – Tatjana Kopřivová www.zkola.cz/respektovat


Stáhnout ppt "VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání"

Podobné prezentace


Reklamy Google