Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praha 12.03.2008. Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praha 12.03.2008. Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:"— Transkript prezentace:

1 Praha 12.03.2008

2 Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny: sídliště Jindřicha Plachty, ÚL – Mojžíř Předlice – pilotní projekt pro romské komunity

3

4  součást většího sídliště Mojžíř na území městského obvodu Neštěmice  souvislá plocha deprivovaného území s více než 500 byty  hustě obydlené sídliště s převahou rodin s malými dětmi a sociálně slabých občanů (28,8% obyvatel sídliště je evidováno na sociálním odboru jako nezaměstnaní)

5 Plánované aktivity: a) revitalizace veřejných prostranství rekonstrukce chodníků revitalizace zeleně oddychové koutky rekultivace míst pro kontejnerová stání vznik volnočasového centra pro sport a oddych všech věkových kategorií

6 Plánované aktivity: b) regenerace bytových domů opravy rekonstrukce modernizace Více vyplyne z jednání s majiteli domů v rámci přípravy IPRM.

7

8  městská čtvrť obvodu Ústí nad Labem - město  souvislá plocha deprivovaného území s více než 500 byty a 2 308 obyvateli  problematická zóna se vysokým podílem sociálně slabého obyvatelstva  350 příjemců příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení; cca. 450 nezaměstnaných (problematická evidence)

9 Plánované aktivity: a) revitalizace veřejných prostranství (40 %) rekonstrukce komunikací a chodníků rekonstrukce kanalizace rekonstrukce náměstí Prokopa Velikého revitalizace fotbalového hřiště TJ Předlice revitalizace dětského hřiště Marxova ul.

10 Plánované aktivity: b) regenerace bytových domů (40 %) opravy, rekonstrukce, modernizace vyplyne z jednání s majiteli domů v rámci přípravy IPRM

11 Plánované aktivity: c) sociální programy (20%)

12 ? Připomínkování pokynů k tvorbě IPRM ? Zodpovědnost města za naplňování celého IPRM vč. části připadající na soukromé vlastníky ? Podrobnější postup při vyhlašování výzev k předkládání projektů do IPRM ? Detailnost projektů v IPRM ? Režim doplňkových projektů z jiných OP


Stáhnout ppt "Praha 12.03.2008. Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:"

Podobné prezentace


Reklamy Google