Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4.- Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4.- Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4.- Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK Josef Lada Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurence schopnost Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Novotnou Jaroslavou

2 Josef Lada - malíř 1887 – 1957 Český spisovatel, malíř a ilustrátor. Původně se vyučil malířem pokojů. Od dětství neviděl na jedno oko – Chybělo mu prostorové vidění. Přesto ilustroval knihy, vyráběl kulisy k divadlu a psal pohádky a povídky pro děti. Je autorem kulis i pro ND v Praze.

3 Dílo a ilustrace J. Lady Kocour v botách O chytré lišce Osudy vojáka Švejka – 1339 ilustrací Tyrolské elegie Hrátky s čertem – pohádkový film J. Drdy 400 obrazů, 15000 ilustrací

4 / www.galerie09.cz/galerie-josef lada/

5 /www.skaukro.cz/

6 www.skaukro.cz

7 Kocour v botách

8

9

10


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4.- Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK."

Podobné prezentace


Reklamy Google