Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK Hrdinové dětských knížek Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Novotnou Jaroslavou Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurence schopnost

2 Hrdinové dětských knížek

3 1. V knížce Děti z Bullerbynu jsou zachyceny osudy 6 dětí, které sem nepatří? a.) Lase b.) Olle c.) Brigitta 2. Jak se jmenuje chlapec z díla Medvídek Pú? a.) Kryštůfek Robin b.) Kryštůfek Robert c.)Kryštůfek Aleš 3. Jaké jméno má prasátko, které kamarádí s medvídkem Pú? a.) Roo b.) Prasátko c.) Winnie

4 4. Kdo napsal nejznámější knížku pro menší děti Honzíkova cesta? a.) Markéta Zinnerová b.) O. Sekora c.) Bohumil Říha 5. Odhadni, kdy vyšla první známá knížka A.Lingrenové Pipi Dlouhá punčocha. a.) 1945 b.) 1955 c.) Červená karkulka je známá pohádka pro děti, co však znamená slovo „ karkulka“? a.) zdrobnělina jména b.) čepička c.) jídlo

5 7. Spisovatel J.V. Pleva napsal dílo, které se stalo po mnoho let školní četbou: a.) Němý Bobeš b.)Malý Bobeš c.) Bobeš a já 8.V r.1969 vyšlo první číslo časopisu Čtyřlístek, s jakým názvem? a.) Čtyřlístek mezi piráty b.) Vynálezy prof. Myšpulína c.) Velká dobrodružství Čtyřlístku 9.V knížce Bylo nás pět vystupuje hlavní dětský hrdina pod jménem : a.) Eda Bajza b.) Eda Jirák c.) Eda Kemlink

6 10.Kniha džunglí od spisovatele R. Kiplinga nabízí hlavního hrdinu – chlapce, kterého se ujala vlčí smečka. Pojmenovali ho Mauglí. Co to slovo znamenalo? a.) Myšáček b.) Žabáček c.) Kolibříček

7 Vyhodnocení testu: 1. c 6. b 2. a 7. b 3. b 8. b 4. c 9. c 5. a 10. b Jestliže jsi odpověděl/a správně, Můžeš se odměnit. Pochvala je jistá!


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK."

Podobné prezentace


Reklamy Google