Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,"— Transkript prezentace:

1

2 MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům, není příliš známá.

3 MALTA Malta se rozkládá na dvou ostrovech, Maltě a Gozu, devadesát minut speedboatem jižně od Sicílie. Platí se zde maltskou li(b)rou (asi 75,-Kč).

4 MALTA V létě je tu horko a jezdí tady předválečné autobusy. Odkudkoliv z ostrova je vidět moře, což platí pro Gozo dvojnásob.

5 MALTA Hlavním městem celého impéria je Valetta, která je ale spíše součástí souvislého osídlení na severu ostrova, než samostatným městem. Valetta se skládá z jedné hlavní ulice a několika vedlejších, všechny jsou dlouhé, rovné a je v nich stín, což je jedna z mála zajímavostí, kterými se může Valetta pochlubit. Dále se na ostrově rozkládají tři zahrady, které jsou shodou okolností všechny ve Valettě. Je tu i velké množství památek v podobě různých zídek a chatrčí a přes pět set kostelů(!).

6 BYDLO Co se obydlí týče měl jsem skutečně štěstí. Hostfamilie byla fajn, měli jsme vlastní pokoj v garáži s televizí, věčně vyžranou lednicí, mikrovlnkou a pohodovými spolubydlícími. Jedinou nevýhodou byla vzdálenost, ale dalo se to přežít. Do školy cesta trvala čtvrt hodiny, do centra půl hodiny a do supermarketu k Hiltonu třičtvrtě hodiny. A jelikož se tato část města rozkládá v pěkném kopci, cesta zpět byla skoro dvakrát tak dlouhá.

7 ŠKOLA Ve škole bylo fajn, učili jsme se šest hodin denně, pět dní v týdnu. První dva týdny nás učila Corinne a zbytek Steve. Většinu času jsme konverzovali, ale se Stevem nám přibyla i spousta gramatiky. Několikrát jsme se dívali na video. Škola byla jedním z mála míst, kde se mluvilo anglicky, jelikož se všichni sgrupili po národech a vesele se veselili.

8 PO ŠKOLE Po škole jsme většinou zakotvili u největšího bazénu na Maltě, který byl v naší škole,jeli na výlet se dvěma Poláky, jeli na výlet bez dvou Poláků nebo šli na pláž. Pláže byly poblíž dvě, kamenitá, kam chodili hlavně domorodci,a uprostřed města špinavá písčitá zaplněná turisty a studenty. Často jsem také chodil do nesmyslně velkého multikina nebo se díval doma na televizi. Večer se pak 95% obyvatel Malty vyrazilo do Pacevilu, centra místního kulturního dění, opít, což je zde povoleno už od šestnácti. V době, kdy jsem tam byl, se navíc hrálo Euro2004, takže celý ostrov žil fotbalem, který je maltským národním sportem. Všechno jsme podnikali na vlastní pěst, jelikož stejný program organizovaný školou byl až desetkrát dražší.

9 PO ŠKOLE Jelikož byly naše prostředky značně omezené místními cenami, živili jsme se převážně stravou ze supermarketu.

10 MDINA V craftvillage pod městem Mdina se nachází sklárna, která určitě stojí za zmínku. Vyrábí tam super sklo, jen se nenechat odradit vnějškem fabriky.

11 KOTĚ Tady je nejlepší Maltský Kotě.


Stáhnout ppt "MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,"

Podobné prezentace


Reklamy Google