Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANGLIE 2000 - U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANGLIE 2000 - U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy."— Transkript prezentace:

1 ANGLIE 2000 - U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy

2 • Byla jsem poslána na popud mého otce na jeden měsíc do Anglie. Byl to měsíc srpen, letím do Manchesteru.

3 U RODINY • Bydlela jsem tam u tříčlenné rodiny Turner. Je to pár lidí, kteří si na "stará kolena" pořídili dítě. • A tak je i malý David vychovávaný. Smí si dovolit cokoliv, a je mu pokaždé odpuštěno. Pravda, někdy (málokdy) se na něj Christine rozzlobila, ale zanedlouho ji to přešlo.

4 VÝLETY S DAVIDEM • Většinu svého času jsem trávila s Christine a s Davidem. John, hlava rodiny, pracoval, tak jsem ho vídala většinou jen večer. Jezdili jsme na výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí Bridlingtonu, kde bydleli. • Bridlington byla taková obrovská vesnice nebo spíš malé město. Jeho struktura se výrazně liší od českých vesnic a maloměst. Rozhodně je velice pěkný. Písčitá pláž byla blizoučko, ale co to bylo platné, když moře bylo studené jako psí čumák. Koupala jsem se jen dvakrát. Alespoň jsem se na chvíli zbavila Davida, když jsem ho zahrabala do písku, nemohl se hýbat, a tak byl tím nejhodnějším chlapcem pod sluncem (jen kdybych mu ten písek mohla strčit i do pusy, aby pořád tak neječel). Také Allanah mi ho kolikrát pomohla zkrotit. • David je její strýc, a přitom je o rok mladší než ona. Trávila s námi asi dva týdny.

5 VÝLETY S DAVIDEM

6 ANGLICKÉ POCHOUTKY • Jinak, v Anglii jsem kvůli jejich odlišným stravovacím návykům ztloustla o dvě kila. Snídaně je vydatná, nějaký toust nebo musli, anglická slanina s vejci a podobně. K tomu pijí mně odporný čaj s mlékem. K obědu většinou toust se sýrem a malý pytlíček chipsů nebo nějaká sušenka. A konečně večeře. Jediné slušné teplé jídlo za celý den. Bohužel asi tak v osm hodin večer. Maso s bramborami a hlavně zeleninové saláty s malými cibulkami. Asi dvakrát jsme si objednali čínu, ze které jsem se skoro dvakrát pozvracela. Také jsem měla dvakrát "Fish and Chips". To už bylo jiné kafe než čína.

7 A ZASE DAVID • Davida jsme museli skoro prosit, aby něco snědl. Christine pro něj kupovala kuřecí medailónky s tvary dinosaurů, aby jedl. Jinak byl úchylný na plody moře. To bylo samé fish sem, fish tam. Takových plyšových ryb jsem nikdy neviděla.

8 NÁRODNÍ HOBBY - UKLÍZENÍ • Jen takový postřeh. Za celý měsíc jsem si nevšimla, že by někdo vysál koberce. Ráj bordelářů. A i proto se mi Anglie velmi zamlouvá.


Stáhnout ppt "ANGLIE 2000 - U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy."

Podobné prezentace


Reklamy Google