Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko - 2010 / prázdniny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko - 2010 / prázdniny."— Transkript prezentace:

1 GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko - 2010 / prázdniny

2 V srpnu jsme byli s přítelem v UK, nejvíce času jsme však byli ve Skotsku. Strávili jme tam krásných 14 dní. Projeli jsme značnou část Skotska, nejznámější místa, města, hrady, ale nejvíce jsme byli v přírodě. Na začátku cesty jsme se byli podívat v hlavním městě Skotska, Edinburgu. Je to krásné, středověké město. Tamější atmosféra na mě velmi hezky působila.

3 Další dny jsme prozkoumávali přírodu. Podnikali různé výlety do okolí,

4 dokonce jsme si na jeden celý den naplánovali výšlap na nejvyšší horu UK, Ben Nevis. Cesta nám trvala celý den, byl to velmi náročný výstup, ale ten výhled!

5 Poté naše cesta pokračovala směrem na sever. Návštěva známých hradů, jako je například Eilean Donan Castle. Je to krásný hrad, když sem přijdete, dýchne na vás taková zvláštní atmosféra…

6 Dále jsme navštívili ostrov Skye. Nejkrásnější místo z celého Skotska. Zde je teprve ta pravá, drsná, skotská příroda. Dobytek se pase volně, přechází přes silnice, turismus zde není tak rozšířen jako na pevnině. Příroda je tady opravdu úchvatná, tak jsme podnikali další výlety.

7 Zde jsme také navštívili krásné přístavní městečko Ulapool Poté jsme si to namířili dále na sever, tentokrát už na pevnině, a to do známého města Inverness. Přilákalo nás i nedaleké jezero Loch Ness. Bohužel, příšeru jsme neviděli, zato krása jezera a zdejší atmosféra nás opravdu okouzlila. Jezera jsme přespali.

8 Také jsme navštívili jeden z nejhlavnějších částí tamějšího průmyslu, továrnu na Whiskey. Nyní se naše cesta již ubírala zase na Jih. Cestou zpět jsme se ještě zastavili v pár anglických městech, jako například v Liverpoolu, Conwy, kde se mimo jiné nachází nejmenší dům v Británii, Londýně a odtud následovala cesta přes Dover domů…

9 Skotsko je úžasná země, plná milých lidí, krásné přírody, zvířat. Jediné, co mi na Skotsku vadilo, byli komáři. Zdejší midges, jak se jim ve Skotsku říká, jsou opravdu nepříjemná stvoření, naši komáři jsou proti nim nic. Nejvíce se vyskytují v létě, v přírodě, takže my jsme vážně měli smůlu. Jediná pořádná ochrana je dlouhý rukáv, i to však nepomáhá vždy. Opravdu nechápu, jak mohli dříve Skoti chodit pouze v kiltech. Přesto všem návštěvu doporučuji, my se tam brzy zase vrátíme.


Stáhnout ppt "GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko - 2010 / prázdniny."

Podobné prezentace


Reklamy Google