Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013. „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013. „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013

2 „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram je však už unavený čekáním. Malomyslní. Vyčítá Bohu. „Ten tvým dědicem nebude.“ - Bůh tuto malomyslnost rázně odmítá.

3 Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013 Hospodin vyvádí Abrama ven z uzavřeného prostoru JÁ. „Vyvedl ho ven a pravil“

4 to mohou být zlé myšlenky, pochybnosti, myšlenky další malomyslnosti, další pokušení, další pády, po té co jsme se rozhodli znovu vykročit po cestě víry. Doba temnoty může být však také dobou očisty a věrnosti. Bůh ochrání ty, kteří se k němu utíkají. to mohou být zlé myšlenky, pochybnosti, myšlenky další malomyslnosti, další pokušení, další pády, po té co jsme se rozhodli znovu vykročit po cestě víry. Doba temnoty může být však také dobou očisty a věrnosti. Bůh ochrání ty, kteří se k němu utíkají. Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013 Dravci, mrákoty, temnota Ohnivá pochodeň

5 Změna jména znamená novou situaci. Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013 5. Rozhovor (Gn 17,1-27)

6 „Tu padl Abraham na tvář, usmál se …“ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013 Abrahám se chová bezprostředně, nemá co skrývat, ví, že Hospodin se dívá do srdce. Abrahám se chová bezprostředně, nemá co skrývat, ví, že Hospodin se dívá do srdce.

7 V jistém čase, po obvyklé době, se k tobě vrátím a Sára bude mít syna.“ (Gn 18,-14) Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013 Až nyní se dostává Abrahámovi potomka, když si ho Hospodin i s jeho ženou vychoval k přijetí Boží milosti, tak že si ji nenechá pro sebe, ale daruje dál.


Stáhnout ppt "Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013. „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram."

Podobné prezentace


Reklamy Google