Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým."— Transkript prezentace:

1 8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu

2 Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým srdcem.

3 Zůstaňte zde. Izák se mnou půjde nahoru. Až se pomodlíme a přineseme Bohu oběť, vrátíme se.

4 Otče, máme dříví a oheň. Chybí nám však něco, co na oltář dáme Izáku Hospodin se určitě postará!

5 Ach Bože, co to po mě žádáš. Je mi těžko.

6 Abraháme, Abraháme, zastav se, nedělej nic chlapci zlého! Ukázal jsi, jak máš rád Hospodina a jak mu umíš důvěřovat. Teď už Hospodin ví, že jsi ochotný dát mu i to nejdražší, co máš - svého jediného syna.

7 Otče, zde je beran, který se zachytil do křoví, to bude zápalná oběť Díky Bože, jsem opět šťasten. Vyplatilo se ti opět důvěřovat. Děkuji ti za všechno i za tuto zkoušku.

8 ÚKOL: Napiš, kdy jsi komu udělal radost

9 Bonus pro dospělé Což nebyl náš otec Abraham ospravedlněn ze skutků, když položil na oltář svého syna Izáka? Nevidíš, že víra působila spolu s jeho skutky a že ve skutcích došla víra dokonalosti? Vidíte, že ze skutků je člověk ospravedlněn, a ne pouze z víry! Jak 2,21-22;24

10 Římskokatolická farnost Hnojník září 2013 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti


Stáhnout ppt "8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým."

Podobné prezentace


Reklamy Google