Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_Hv.1.02 Umění a kultura Vytvořeno:19.09.2013 Ověřeno: 25.09.2013 Třída:SČ1

2 Umění a kultura Vzdělávací oblast:Všeobecně vzdělávací předměty Předmět:Hudební výchova Ročník:1. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:umění, kultura, tvořivost, estetika Anotace: Materiál je určen k seznámení s pojmy umění, kultura s objasněním uměleckého osvojování světa s estetickým účinkem.

3 Umění a kultura Vzdělávací oblast, která umožňuje jiné než pouze racionální poznávání světa. Vzdělávání v této oblasti přináší umělecké osvojování světa, tj. osvojování s estetickým účinkem. V procesu uměleckého osvojování světa dochází k rozvíjení specifického cítění, tvořivosti, vnímavosti jedince k uměleckému dílu a jeho prostřednictvím k sobě samému i k okolnímu světu.

4 Umění a kultura Oblast Umění a kultura je zastoupena vzdělávacími obory: Hudební výchova Výtvarná výchova Dramatická výchova

5 Tvořivé činnosti Tvořivost (kreativita) je aktivita přinášející dosud neznámé a společensky hodnotné výtvory. Člověk předem nezná postupy; obsahuje prvky nejistoty. V tvořivých činnostech jsou především rozvíjeny: schopnosti nonverbálního vyjadřování prostřednictvím tónu, zvuku, linie, bodu, tvaru, barvy, gesta, mimiky.

6 Hudební výchova zahrnuje i některé tematické okruhy sociální výchovy: respektování hodnot zvyků a tradic správné chování při návštěvách kulturních akcí, multikulturní a mediální výchova využívání vlastních schopností při nácviku vystoupení V hudební výchově je využíváno metod a forem práce založené na činnosti jednotlivce i celého týmu, schopnosti prezentovat své umělecké dovednosti před kolektivem, přípravě společných projektů a návštěv kulturních akcí.

7 Kontrolní otázky 1.Co ovlivňuje rozvoj tvořivosti jedince? 2.Vysvětlete nonverbální vyjadřování.

8 Správné odpovědi 1.Umělecké osvojování světa - vnímavost jedince k uměleckému dílu a jeho prostřednictvím k sobě samému i k okolnímu světu. 2.Vyjadřování prostřednictvím tónu, zvuku, linie, bodu, tvaru, barvy, gesta, mimiky.

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména. www.univerzita-online.cz/mng/psychologie-v.../tvorivost- a-kreativita/‎Archiv


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google