Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovala: Týnka Malá A1 29. 9. – 2. 10. 2014. 1. den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovala: Týnka Malá A1 29. 9. – 2. 10. 2014. 1. den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších."— Transkript prezentace:

1 Vypracovala: Týnka Malá A1 29. 9. – 2. 10. 2014

2 1. den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších a největších ukázek gotické architektury na světě. Skládá se z pěti lodí, které podpírá 52 sloupů. Nejvyšším bodem katedrály je Madonnina, neboli socha Panny Marie z 18. století, nynější symbol Milana. Dále jsme prošli Galerii Viktora Emanuela což je zastřešená nákupní pasáž složená ze dvou na sebe kolmých arkád se skleněnými stopy, které v místě svého křížení vytvářejí oktagonální prostranství se skleněnou kupolí.

3 2. den Před začátkem kurzu jsme si prošli muzeum a vyslechli si přednášku o historii výroby zmrzlin. Bylo to zdlouhavé ale rozhodně naučné. Muzeum Carpigiani Palmiro Bruschi

4 Zmrzlinový kurz 1. den V Italské zmrzlinárně jsme nejdřív ochutnali pár druhů zmrzlin. Lepší zmrzlinu jsme nikdo nikdy nejedl. Byla úplně jiná než naše a hlavně byla čerstvá. Kurz jsme začali teorií. Učili jsme se různé výpočty, složení zmrzliny a také nám vysvětlili, co stroje umí a k čemu slouží. No a vrhli jsme se na zmrzliny. Dělali jsme ve dvojicích dva druhy zmrzliny. Zmrzliny se všem povedli. Všichni jsme se shodli na tom že by nás takhle učení a škola více bavila. Dělali jsme tak nějak teorii a praxi na střídačku. NEJVÍCE Z TOHOTO DNE NÁS BAVILO OCHUTNÁVÁNÍ Praktická část Teoretická část

5 Zmrzlinový kurz 2. den Druhý den jsme jako první začali jíst zmrzlinu, kterou jsme vytvořili předchozí den. Ani trochu nás to neomrzelo. Skoro jsme ani nesnědli oběd, který jsme dostali. Vyráběli jsme ovocné zmrzliny. Naučili jsme se nové receptury a při práci už jsme si často poradili sami bez mistra.

6 Předání certifikátů a ukončení stáže I s certifikátem jsme si všichni mohli nechat rondony Rondon je plášť pro cukráře, kšiltovky a zástěry. Nejlepší, co jsme si odnesli, byly vzpomínky a zkušenosti. Myslím že budu mluvit za všechny když řeknu že bych tam nejradši zůstala.

7 Ubytování-Hotel Bologna Airport**** Ubytování bylo fajn Měli jsme bohaté snídaně a ještě lepší večeře, italské těstoviny. Trochu nás zlobil výtah :D Několik nás skřípnul do dveří.

8 Celkový dojem z výletu Největší a asi jediný problém byla komunikace. Italové anglicky příliš neumí. Jeden maličký problém jsme teda ještě měli s autobusem, a to s uložením ke spánku. Po pár hodinách jsme to vzdali a polehali si na zemi. Myslím že všichni byli spokojeni, bez ohledu na nepohodlí v autobuse. To se nám pak vynahradilo v hotelu Takže výlet byl vlastně bezchybný. DĚKUJEME

9 Pan mistr: Palmiro Bruschi Zmrzlinu jsme mlsali celý den Učili jsme se i čištění strojů a přípravu všech strojů k výrobě.

10 První ochutnávka Muzeum CarpigianiZmrzlinová učebna

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Vypracovala: Týnka Malá A1 29. 9. – 2. 10. 2014. 1. den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších."

Podobné prezentace


Reklamy Google