Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití e-mailu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří emailovou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití e-mailu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří emailovou."— Transkript prezentace:

1 ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití e-mailu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří emailovou adresu, zvolí si vhodné heslo, umí posílat a přijímat zprávy, rozumí předmětu zprávy, vkládají přílohy, rozlišují autora zprávy. Pro koho je materiál určen Žáci 5. - 6. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku 2. 5. 2013 Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková Elektronická pošta ICT, 5. – 6. ročník VY_32_INOVACE_198, 10. sada, ICT

2 Elektronická pošta ICT – 5. – 6. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

3 Email (elektronická pošta) - přijímání nebo odesílání elektronické pošty (zpráv, e-mailů) -můžeme posílat text, obrázky, fotografie, videa, … -je rychlá, pohodlná -je třeba přístup k internetu, emailová adresa, heslo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 E-mailová adresa -každá poštovní schránka má svoji adresu -příklad e-mailové adresy: broucek@seznam.cz @ -zápis: Alt Gr + V levý Alt + 64 přepneme klávesnici na EN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. adresát zavináč místo, kde se schránka nachází

5 E-mailová adresa -jméno adresáta nemusí být pravé jméno -často se dává do e-mailové adresy přezdívka, kterou si lidé vymyslí -přihlašovací jméno nezapomeňte! -zvolte bezpečné heslo – kombinace písmen a čísel, minimálně 6 znaků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 Praktické cvičení 1.Najdi na webové stránce školy e-mailovou adresu na vedení školy. 2.Najdi na webové stránce své obce e-mail na starostu obce. 3.Pokud nemáš vytvořenou e-mailovou schránku, vytvoř si účet. Můžeš použít server např. Seznam nebo Google. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7 Vytvoření poštovního účtu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

8 Psaní nové zprávy -přihlásíme se ke svému e-mailovému účtu -označíme pole „Nová zpráva“ a vyplníme formulář pro psaní -3 pole: 1.adresa toho komu píšeme 2.předmět zprávy – zkráceně napíšeme o čem budeme psát např. pozvánka 3.vlastní text zprávy – libovolně dlouhý, podpis Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9 Psaní nové zprávy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková. Zprávu odešleme tlačítkem „Odeslat zprávu“.

10 Prohlížení a přijímání pošty -doručenou poštu si přečteme po přihlášení k e-mailovému účtu -v každém řádku je jedna zpráva -prohlédneme si odesílatele -kliknutím na zprávu se celý text zprávy zobrazí -některé zprávy mohou obsahovat přílohu např. obrázek, textový soubor, … -na zprávu, kterou čteme můžeme odpovědět nebo ji poslat někomu jinému – tlačítka Odpovědět a Přeposlat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

11 Přiložení souboru -ke každé zprávě můžeme přiložit libovolný soubor např. obrázek, napsaný text, zvuk, video, … -tlačítkem Přiložit soubory vybereme dané soubory, které máme uloženy v počítači Pozor na velikost souborů !! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

12 Malý anglický slovníček pro elektronickou poštu From:odesílatel To:adresát Subject:předmět zprávy Re:odpověď na: Send:odeslat Reply:odpovědět Forward:přeposlat, předat dál foldersložka Inboxdoručená pošta Sentodeslaná pošta Saveduložená pošta Trashodpadkový koš Login:uživatelské jméno Password:heslo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

13 Praktické cvičení 1.Na stránkách naší školy najdi e-mail na učitele informatiky. 2.Otevři si svůj e-mailový účet a napiš svému učiteli zprávu – napiš např. nějaký vtip. 3.V programu Malování nakresli jednoduchý obrázek, ulož ho a pošli emailem učiteli. 4.Prohlédni si odpověď od svého vyučujícího. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

14 Použité zdroje Literatura: VANÍČEK, J. Informatika pro 1. stupeň základní školy. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2012. ISBN 978-80-251-3749-9. s. 70 – 72 - obrázky archiv autora – Print Screen – Ing. J. Homolková - vlastní zkušenosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití e-mailu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří emailovou."

Podobné prezentace


Reklamy Google