Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat."— Transkript prezentace:

1 Lukáš Havlíček

2  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat videa, přičemž sdílení a sledování nevyžaduje registraci.

3  Název Vimeo je slovní hříčkou pro slova video me a také anagramem pro slovo movie.

4  Vimeo bylo založeno v roce 2004 Jakem Lodwickem a Zachem Kleinem. Druhý jmenovaný firmu v roce 2007 opustil.  V roce 2007 se Vimeo stalo prvním serverem pro sdílení videí na světě podporujícím HD videa (720p).  Od roku 2008 Vimeo pořádá Vimeo Festival + Awards, kde jsou oceněna kreativní videa z této stránky v mnoha různých kategoriích.  Do konce roku 2013 mělo Vimeo více než 100 miliónů návštěvníků měsíčně a více než 22 miliónů registrovaných uživatelů.

5  Komunitu tvoří převážně nezávislí filmaři a jejich fanoušci, stále více ovšem přitahuje i komerční sféru.  Například zpěvačka Britney Spears použila Vimeo k premiéře svého klipu, svůj účet zde má renomovaný americký deník The New York Times a dokonce i Bílý dům.

6  Vlastník videa musí mít všechna nezbytná práva související s videem  Nesmí se nahrávat videa s pornografickým tématem, nenávistná videa, videa zobrazující nezákonné jednání nebo násilí a podobně  Je zakázáno nahrávat videa s hrami. Výjimku tvoří herní vývojáři a tzv. machinima.  Pro nahrávání komerčních videí je nutné mít účet Vimeo Pro. Výjimku tvoří nezávislé nebo neziskové produkční společnosti a umělci.

7  Mezi funkce služby patří nahrávání videí, jejich sdílení a sledování a komunitní funkce.  Neregistrovaný uživatel je připraven o komunitní funkce a možnost nahrávat videa.  21 různých kategorií pro videa, každé je zařazeno alespoň do jedné z nich.

8  Každé video má přehledné statistiky

9  Basic  Plus  Pro

10

11

12  dát videu Like  okomentovat video  sledovat autora  přidat video do některého ze svých kanálů  připojit se do skupiny s určitým zaměřením

13  V současnosti 30 skupin s různým zaměřením  Dělení obsahu na Videos a Activity.  Group Videos zobrazí všechna videa ve skupině. Lze je řadit abecedně, podle stáří, počtu přehrání, liků, komentářů a délky videa.  Group Activity zobrazuje aktivitu uvnitř skupiny. Pomocí filtru lze zobrazit veškerou aktivitu, kdo se přidal ke skupině, přidaná videa a diskuze.

14  Nahraná videa lze třídit do alb  Některé skupiny jsou zaměřeny pouze na přidávání videí určitého zaměření, mnoho jich ale slouží i ke sdílení informací  Např. skupina Community Based Tutorials je skupina, do které běžní uživatelé přidávají návody na různé filmařské postupy a zaměstnanci Vimeo zde pak vybírají ty nejkvalitnější, které se stanou součástí Vimeo Video School.

15  Vimeo Music Store ◦ databáze hudby, kterou lze použít v nahraných videích bez nutnosti řešit licenci  The Enhancer ◦ nástroj, díky kterému lze hudbu z Vimeo Music Store přidat do videa  Vimeo Video School ◦ obsahuje návody a rady týkající se tvorby videí ◦ přispívají sem zaměstnanci Vimeo i běžní uživatelé  Vimeo on Demand ◦ otevřená platforma pro přímou distribuci, která umožňuje tvůrcům prodávat svou práci za svých vlastních podmínek a zároveň si zachovat vlastnictví své práce

16  Mezi podporované platformy patří mobilní telefony, tablety, televize, herní konzole a stolní počítače  Kompletní přehled je uveden na Vimeo Everywhere

17


Stáhnout ppt "Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google