Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který."— Transkript prezentace:

1 HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA

2 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který nastolil odbornou diskuzi o reformě psychiatrie a destigmatizaci lidí s chronickým duševním onemocněním. Organizace a lidé zapojeni do projektu usilují o zlepšení postavení těchto lidí ve společnosti a snaží se prosadit systémové změny v oblasti odborné péče. „Cílem je nejen zlepšení kvality psychiatrické péče, ale především zlepšení kvality života osob trpících duševním onemocněním, jejich příbuzných a osob jim blízkých. Je důležité pomáhat těmto lidem s postupným návratem do jejich přirozeného prostředí, do prostředí ve kterém jsou zvyklí žít“ (Pavel Novák, Fokus Praha)

3 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním Paralelní životy jsou projektem partnerských organizací: Art Movement- držitel grantu Fokus ČR Spiralis Activa (Švédsko), Centre for Mental Health (Velká Británie) International Mental Health Collaborating Network (Itálie). Doba realizace projektu: Od 1.12.2012 do 30.11.2014.

4 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním pořádá vzdělávací a osvětové projekty s důrazem na vytváření plnohodnotného životního prostoru pro lidi se zdravotním, sociálním či jiným handicapem. V projektu se podílí na medializaci tématu a osvětové destigmatizační kampani. Připravuje stejnojmenný dokumentární film, ve kterém představí situaci v ČR, ale také zkušenosti s péčí o psychiatrické klienty ze zahraničí. O uvedení dokumentu projevila zájem ČT.

5 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním je tvůrcem a partnerem společensky prospěšných aktivit. Za tímto účelem propojuje neziskové organizace, komerční společnosti, veřejnou správu a jednotlivce. V projektu koordinuje odbornou tematickou platformu – setkávání specialistů na problematiku integrace osob s chronickým duševním onemocněním.

6 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním Odborná tematická platforma – setkávání specialistů na problematiku péče o osoby s chronickým duševním onemocněním. V současné době čítá cca 230 osob a zahrnuje různé zájmové skupiny: neziskové organizace - poskytovatele sociálních služeb, zdravotnické a vzdělávací instituce zaměřené na danou oblast, nezávislé odborníky a jednotlivce z praxe či z akademické sféry, zástupce zaměstnavatelů, zástupce úřadů práce, zástupce územních samosprávných celků, zahraniční partnery.

7 RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním je střešní organizací 10 regionálních sdružení zaměřených na péči o osoby s chronickým duševním onemocněním. Je v ČR průkopníkem řady přístupů v sociální péči, od svého založení důsledně prosazuje péči o duševní zdraví. Podílí se na tvorbě změn systému psychiatrické péče v ČR směrem ke standardům psychiatrické péče 21. století, tzn. k efektivní spolupráci mezi ambulantními psychiatry, léčebnami a komunitními centry. V projektu má sdružení Fokus zodpovědnost za veškeré aktivity po stránce odborné.


Stáhnout ppt "HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který."

Podobné prezentace


Reklamy Google