Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace pečovatelské služby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace pečovatelské služby"— Transkript prezentace:

1 Prezentace pečovatelské služby
Statutární město Ostrava Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky

2 Dům s pečovatelskou službou Novoveská 14

3 Dům s pečovatelskou službou Šimáčkova 27

4 Cílová skupina Cílovou skupinou naší sociální služby jsou senioři a osoby se zdravotním postižením, kteří vlivem věku nebo neuspokojivého zdravotního stavu nejsou schopni sami a bez pomoci jiné osoby zvládnout běžné úkony o sebe a svou domácnost.

5 Místo poskytování Službu poskytujeme na území městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, v přirozeném prostředí klientů, tj. v jejich domácnostech a v domech s pečovatelskou službou. Toto území je rozděleno na dva okrsky. Domy s pečovatelskou službou jsou dva – na ulici Novoveská 14 a Šimáčkova 27 (v nich je celkem 205 bytů). Žádosti o pronájem bytů v domech s pečovatelskou službou vyřizuje vedoucí oddělení.

6 Personál Vedením pečovatelské služby je pověřena vedoucí oddělení péče o seniory a osoby se zdravotním postižením. V každém domě s pečovatelskou službou se nachází kancelář sociální pracovnice pro daný okrsek. Sociální pracovnice vyřizují žádosti o poskytování pečovatelské služby. Každá sociální pracovnice má svůj tým pečovatelek. Celkový počet pečovatelek je devět.

7 Dostupnost služby Informace o naší sociální službě prezentujem zájemcům na webových stránkách Úřadu městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky - K dispozici jsou zde rovněž pravidla pro poskytování pečovatelské služby a celková nabídka úkonů, které provádíme. Najdete zde i kontakty na vedoucí oddělení a obě sociální pracovnice.

8 Kde nás najdete Oba domy s pečovatelskou službou jsou na trase trolejbusů č. 102 a 108. Zastávky Strmá (pro DPS Šimáčkova 27) a Náprstkova (pro DPS Novoveská 14).

9 Co máme navíc V obou domech s pečovatelskou službou jsou klientům k dispozici kadeřnice a pedikérka, které dle potřeby dochází i do domácností klientů. V domě s pečovatelskou službou na ul. Novoveská 14 se nachází rehabilitační pracoviště s fyzioterapeutem, který pracuje dle smluv uzavřených se zdravotními pojišťovnami. Rehabilitace přednostně uspokojuje potřeby seniorů a zdravotně postižených občanů.

10 Zájmová činnost V každém domě s pečovatelskou službou se nachází místní knihovna (inventář tvoří převážně knihy věnované klienty), kde si mohou bezplatně zapůjčit knihy. V domě s pečovatelskou službou na ul. Novoveská je klientům dále k dispozici klubovna, ve které se pravidelně každý týden schází na kus řeči, věnují se společenským hrám, besedám s promítáním diapozitivů, ručním pracem a pod.

11 Dům s pečovatelskou službou Šimáčkova 27
Zde je umístěna rozdělovna stravy a jedna z pečovatelek je určena k rozvozu obědů pro celé území našeho obvodu. Od pondělí do pátku dodáváme teplou stravu. Soboty a neděle zajišťujeme, dle zájmu, mraženými vakuovanými obědy. Klienti mají možnost objednat si stravu ze tří druhů jídel dle vlastního výběru.

12 Provozní doba pečovatelské služby
Služba je poskytována od pondělí do pátku v době od 7:00 hod do 17:30 hod. Na základě individuální dohody s klientem lze službu poskytovat i ve dnech pracovního volna.

13 Děkujeme za Váš čas, pozornost
Závěr Děkujeme za Váš čas, pozornost a případnou spolupráci. Tým pracovníků pečovatelské služby


Stáhnout ppt "Prezentace pečovatelské služby"

Podobné prezentace


Reklamy Google