Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace."— Transkript prezentace:

1 Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace Ročník : 6. Téma : Síť a povrch kvádru a krychle Autor : Mgr. David Suchánek

2 Síť a povrch kvádru a krychle

3 Síť krychle Sestroj síť krychle, která má délku hrany 3,5cm. a a a a a
a … délka hrany krychle Sestroj síť krychle, která má délku hrany 3,5cm.

4 Síť kvádru Sestroj síť kvádru s rozměry 4cm, 3cm a 6cm. b c c b a b b
a, b, c … délky hran kvádru Síť nemusí vypadat zrovna jako na obrázku (zkus načrtnout jinou síť) Sestroj síť kvádru s rozměry 4cm, 3cm a 6cm.

5 Povrch krychle je součet obsahů všech jejích stěn.
Krychle se skládá ze čtverců, proto využijeme vzorec pro výpočet obsahu čtverce S = a . a S = 6 . a . a a Vypočítej povrch krychle, která má délku hrany 1,2 cm.

6 Povrch krychle je součet obsahů všech jejích stěn.
Povrch kvádru Povrch krychle je součet obsahů všech jejích stěn. Krychle se skládá z obdélníků, proto využijeme vzorec pro výpočet obsahu obdélníku S = a . b S = 2 . a . b a . c b . c S = 2 . (a . b + a . c + b . c) c b a Vypočítej povrch kvádru s rozměry 2,5m; 4,1m; 7m.

7 Zdroje: Odvárko – Kadleček, 2001, Matematika pro 6. ročník základní školy 3 – Úhel, trojúhelník, Osová souměrnost, Krychle a kvádr Obrázky: ( ) ( ) ( ) ( )


Stáhnout ppt "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace."

Podobné prezentace


Reklamy Google