Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ"— Transkript prezentace:

1 PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ
STREČINK (ZÁSADY) PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ Každému sportovnímu výkonu předchází rozcvičení. Cílem je příprava svalstva, oběhového a dýchacího systému na následný pohybový výkon. Protahovací cvičení nám pomáhají rozvíjet pohyblivost a ohebnost celého těla.

2 Význam strečinku: protažení zkrácených svalů
zlepšení kloubní pohyblivosti prevence svalových poranění prevence poškození kloubů prostředek ke zlepšení výkonnosti podpora procesu regenerace

3 Na samotném začátku bychom měli svaly důkladně zahřát a prokrvit.
POSTUP Na samotném začátku bychom měli svaly důkladně zahřát a prokrvit. rychlejší chůze, pomalý klus, volná jízda na kole jednoduchá rozcvička

4 1. Pomalu začněte sval protahovat až na hranici bolesti (měli byste cítit napětí, ale nikoliv bolest). 2. Pro dosažení cíleného protažení zkrácených svalů vydržte v poloze 10 až 20 vteřin. 3. Během protažení se snažte uvolnit, pravidelně dýchejte. 4. Po ukončení protahovacího cviku sval povolte a uvolněte na 5 až 10 vteřin. 5. Postupujte systematicky (například od hlavy k patám nebo od největších svalových partií po malé).

5 Vyvarujte se prudkých pohybů.
Pomalu zvyšujte rozsah pohybu podle toho, co vám tělo dovolí. Zařazujte statický strečink na závěr cvičení, optimalizujete své výsledky. Při pauzách mezi protahovacími cviky neseďte, procházejte se a pravidelně dýchejte!!!


Stáhnout ppt "PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google