Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču."— Transkript prezentace:

1

2 Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.

3 Prvním krokem si připrav tyto přísady:3 vejce, 150 gramů moučkového cukru, 5 polévkových lžic oleje, 5 polévkových lžic horké vody, 150 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, 5 kávových lžic citrónové šťávy, citronovou kůru, špetku soli, máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy, rozinky

4 Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citronové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do těsta. Oba díly formy na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypte polohrubou, nebo hrubou moukou. Do spodního dílu nalijte těsto, přiklopte vrchním dílem formy, vložte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečte prudčeji, později teplotu zmírněte. Asi po 40 minutách formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený. Nechte vychladnout ve formě.

5 Pokud mě chcete vyzdobit tak hurá na to...

6 Je na každé z vás, jak si beránka nazdobíte. Stačí jen pocukrovat, nebo jej polít bílou, nebo hnědou polevou. Očíčka a čumáček zdůraznit rozinkami, do čumáčku můžete zapíchnout snítku aspárátu. Vypadá to jarně. Na krk nezapoměňte uvázat mašličku. Beránka dejte na plochou mísu, nebo tác a kolem nasypte třeba barevná vajíčka, která se dostanou v obchodě. Můžete použít i barevné lentilky. A máte pěknou dekoraci na stůl, pokud rodina nebude rychlejší a nesní vám beránka dřív, než splní tento dekorativní účel.

7 A takhle nějak vypadám když mě upečete.

8 Zazvonil zvonec a pečení beránky je konec.


Stáhnout ppt "Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču."

Podobné prezentace


Reklamy Google