Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak upéct perníky Klikni zde..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak upéct perníky Klikni zde.."— Transkript prezentace:

1 Jak upéct perníky Klikni zde.

2 Ingredience Klikni Sem 75 dkg hladké mouky 28 dkg moučkového cukru 12 dkg tuku /Hera 4 – 6 lžic medu 4 vejce 2,5 kávové lžičky sody Bikarbony 1/2 balíčku koření do perníku Kotányi

3 Recept Druhá část zde. Zpracované těsto nechat alespoň dva dny odležet v ledničce. Před pečením necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě, pak rozválíme plát 5mm silný a vykrajujeme oblíbené tvary, položíme na plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi na 200 stupňů , kterou ihned po vložení perníčků zeslabíme na 150 stupňů. Těsně před dopečením, tj. přibližně když už začínají perníčky hnědnout, vytáhneme z trouby a potřeme rozšlehaným vejcem a na chvíli vložíme dopéci do trouby, perníčky budou krásně lesklé po celém povrchu. Nenecháváme stydnout na plechu, ale špachtlí sundáme a dáme na rovnou podložku jinak by se perníky zkroutily . Plech nevymazávám, ale dávám na něj pečící papír, lze ho použít i několikrát, plech zůstane čistý a perníčky se nelepí, používám to i na jiné druhy cukroví, ušetří to spoustu práce. Jednu třetinu hladké mouky můžete nahradit hladkou žitnou moukou, dá se sehnat ve speciálkách se zdravou výživou a perníčky jsou chutnější a zdravější. Finta – pokud chcete perníčky tmavé, můžete do těsta přidat kakao, ale lze je ztmavit i tak, že do rozšlehaného vejce, kterým se potírají nakonec, přidáme kakao rozmíchané ve lžíci horké vody, dobře rozmícháme s rozšl. vejcem a tímto potíráme. Před dopečením, pak ještě vložíme na chvilku do trouby.

4 Bílou zdobící polevu děláme tak, že rozmícháme bílko zbavené poutek asi s jedním hrnkem moučk. cukru Dar slunce, který se nemusí prosívat máme to vyzkoušeném ,co je důležité – mícháme ručně, při míchání v robotu se do polevy nažene hodně vzduchu a špatně se s ní zdobí a po uschnutí se drolí. Poleva musí být tak hustá, že nesmí z vařečky téct, musí jen zvolna odkapávat a nesmí na vařečce stát, to je zase moc hustá.Když se toto stane, zředíme ji citr. šťávou, jinak nepřidáváme Solamyl, nám se to rozhodně neosvědčilo.Na zdobení používáme kancelářské igelitové pytlíčky, co mají nahoře umělo hmotovou manžetu na zavírání, poleva v nich nevysychá a nevytéká, dají se koupit v papírnictví. Uchováváme v plechové krabici v chladu, pokud perníčky ztvrdnou, přidáme k nim pomerančovou kůru, zase sekundárně změknou – to platí o všech druzích perníčků. Můžeme také nazdobit vykrojené tvary z těsta ořechy a mandlemi a sluneč. semínkem, moc hezky to vypadá i chutná. Perníčky pečeme už dvacet let, trvalo nám dlouho, než jsme se to s holkama naučily, tak doufám, že vám to půjde taky. Klikni sem.

5 A to by vám mělo vyjít.


Stáhnout ppt "Jak upéct perníky Klikni zde.."

Podobné prezentace


Reklamy Google