Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán."— Transkript prezentace:

1 Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán

2 Project management Lze chápat jako „projektový mangement“ – vedle managementu jednotlivých projektů zahrnuje i jejich organizování a koordinování

3 Pohledy na projektové řízení 1) manažerský ◦ Klade důraz na praktickou realizaci projektu ◦ Řeší problémy týkající se zejména odpovědnosti pracovníků za úkoly, výběru manažerů různých úrovní řízení i ostatních lidských zdrojů, motivace pracovníků, způsobu odměňování a řadu dalších.

4 Pohledy na projektové řízení 2) Systémově analytický ◦ Vychází z matematické podstaty tvorby osnovy a zabývá se vytvářením matematických modelů projektů

5 Definice Projektové řízení tedy můžeme definovat jako plánování, organizování a řízení činností a jejich zdrojů v rámci uceleného projektu za respektování časových, zdrojových a nákladových omezení (obvykle s cílem dosažení maximálního ekonomického efektu).

6 Základní otázky projekt. řízení Co má být projektem dosaženo? Jak dlouho bude projekt trvat – kdy skončí resp. začne? Které činnosti projektu jsou kritické? Co se stane při nedodržení termínů jednotlivých činností? Kolik je potřeba zdrojů a kde je použít, aby byl projekt co nejkratší nebo co nejlevnější? Jaké jsou okamžité a celkové náklady na projekt?


Stáhnout ppt "Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán."

Podobné prezentace


Reklamy Google