Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES."— Transkript prezentace:

1 Prevence násilí na pracovištích 1

2 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES NÁSLEDKY NA ZDRAVÍ FYZICKÉ ČI DUŠEVNÍ STRÁDÁNÍ DEMOTIVACE

3 3 Negativní důsledky na zaměstnavatele: kvalita poskytované zdravotní a sociální péče produktivita práce absentérství fluktuace povinné náhrady škody = ekonomické ztráty Aktéry násilí na pracovištích jsou jednak zaměstnanci mezi sebou, ale stále častěji třetí osoby - pacienti, klienti a jejich rodiny.

4 4 Nabízíme pomoc či řešení ve formě projektu: „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb“. Projekt je podporovaný z ESF a státního rozpočtu ČR. Hlavním posláním ESF je rozvíjení zaměstnanosti, snižování nezaměstnanosti, podpora sociálního začleňování osob a rovných příležitostí se zaměřením na rozvoj trhu práce a lidských zdrojů.

5 Českomoravská konfederace odborových svazů Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Unie zaměstnavatelských svazů České republiky 5 Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR

6 Projekt je realizován na celém území ČR, kromě regionu Praha. Je určen pro členské organizace: Asociace nemocnic ČR Asociace českých a moravských nemocnic ČR Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR 6

7 Zapojené organizace získají: vyškolené zaměstnance v oblasti prevence násilí doporučení na organizační opatření zásahový tým, který bude připravený poskytnout odbornou pomoc při vzniku incidentu. 7 Obsah školení: - obecná problematika násilí na pracovišti a právní souvislosti - psychologické aspekty násilí na pracovišti a krizová komunikace - základy sebeobrany - management prevence násilí. Délka trvání kurzu – 80 hodin (teorie i praxe). Kurz bude akreditovaný u MZd a MPSV.

8 V případě zájmu kontaktujte: Ing. Pavel Kajml hlavní manažer KZPS Email: pavel.kajml@uzs.cz@ 8


Stáhnout ppt "Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES."

Podobné prezentace


Reklamy Google