Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v."— Transkript prezentace:

1 Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 ZÁKLADNÍ OPERACE – VZORCE A VÝPOČTY Každý vzorec a funkce začíná znakem rovná se (=). Adresu buněk nemusíme psát – stačí kliknout na danou buňku. Psaní vzorce ukončujeme ENTEREM. Pokud chceme stejný vzorec na více buněk, klikneme na buňku, kde vzorec je a potáhneme myší dolů nebo do strany za pravý dolní růžek. Adresace buněk se přizpůsobí.

3 ZÁKLADNÍ OPERACE NÁSOBENÍ: =A1*A2 SČÍTÁNÍ: =A1+A2 ODČÍTÁNÍ: =A1-A2 DĚLENÍ: =A1/A2 Příklad: =2*A1+B7

4 Vložení funkce Funkce pomáhají při výpočtech jako vzorce. Postup: 1. Nejprve klikneme na buňku. 2. Nabídka VLOŽIT - FUNKCE. 3. V nabídce vybereme správnou funkci a zmáčkneme OK. 4. Do připravených kolonek vložíme adresy buněk a zmáčkneme DOKONČIT.

5 Některé funkce SUMA - součet PRŮMĚR - průměrná hodnota MIN - nejmenší hodnota MAX - největší hodnota KDYŽ - vyhodnocení podmínky RANK - pořadí

6 Výpočet procent Se provádí pomocí rovnice: množství /celkem = procenta Procenta se udávají ve formě desetinného čísla (př. 22% - 0,22)

7 Zdroje :


Stáhnout ppt "Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v."

Podobné prezentace


Reklamy Google