Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kreslič grafů Program vykresluje grafy funkcí, zadaných analyticky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kreslič grafů Program vykresluje grafy funkcí, zadaných analyticky."— Transkript prezentace:

1 Kreslič grafů Program vykresluje grafy funkcí, zadaných analyticky.
Program dokáže vyhodnotit podle priority operátory +,-,*,/,%,^. Dále obsahuje funkce: pow, sin, cos, tan, sinh, cosh, tanh, asin, acos, atan, asinh, acosh, atanh, atan2, exp, log, log10, log2, sqrt, ceil, floor, round, abs, max, min, sign.

2

3

4

5 Ovládání Většinu okna programu vyplňuje graf funkce.
Pro pousouvání grafu fungují kurzorové klávesy. Pro zvětšování lze použít funkce zmenšit, zvetšit či obdélníkový výběr pomocí zmáčknutí a tahnutí myši. Interval funkce se dá zadat v dialogu, který se nachází v nastavení. Obrázek lze uložit do mnoha formatů, množství formátu závisí na OS a verzi Qt.

6 Implementace Program provádí syntaktickou analýzu(shora dolů podle LL1 gramatiky), analyticky zadané formule, kterou převádí do vnitřní formy, kterou následně optimalizuje. Optimalizace se provádí jenom, pokud nějaká funkce obsahuje konstantní parametry, pak je funkce převedena na konstantu.

7 Organizace zdrojových kódů
main.cpp obsahuje vstupní bod programu mainwindow obsahuje popis hlavního okna programu, jeho grafické prvky a jejich vzájemné propojení intervaldialog popisuje dialogové okno na zadávání intervalu vykreslováné funkce mywidget obsahuje definice widget/control pro kreslení funkcí, odchytává základní uživatelské akce, a zajišťuje ovladání parseru parser obsahuje definice syntaktické analýzy, tabulky funkcí, vyhodnocování vnitřní formy functionTable obsahuje definice některých funkcí do tabulky funkci

8 Použité prostředky Windows Qt 4.1.0 překladač Mingw CBuilderX
verze OS Win XP SP2 CZ Home Edition Linux Qt překladač gcc Kdevelop verze OS SuSe Linux 10.0 Mac OS X Qt překladač gcc z Xcode 2.1.1 verze OS Mac OS X Tiger PPC

9 Vývovoj na Apple Think differant! :-(

10 Použitá dokumentace C++ GUI Programming with Qt 3
Jasmin Blanchette, Mark Summerfield ISBN: $$[QT_INSTALL_EXAMPLES]/tutorial

11 Další informace


Stáhnout ppt "Kreslič grafů Program vykresluje grafy funkcí, zadaných analyticky."

Podobné prezentace


Reklamy Google