Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce SF6 Ročník:4. Datum vytvoření:září 2013 Název:VY_32_INOVACE_10.1.14.ELE Anotace: Popis skupiny základních sekvenčních funkcí PLC LOGO! firmy Siemens. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Vlastní schémata provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 SF – časy (6) Analogový spínač LOGO! 12/24 RC AxAnalogový signál, který má být analyzován. ParA:zisk (+/- 10,00) B:nulové posunutí (+/- 10,000) On:prahová hodnota zapnutí (+/- 20,000) Off:prahová hodnota vypnutí (+/- 20,000) p:počet desetinných míst 0, 1, 2, 3 Vstup je zapínán a resetován dvěma nastavitelnými prahovými hodnotami. Par Ax Q A

3 SF – časy (6) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: 1000 Off Q Ax On 0

4 SF – časy (6) LOGO! 12/24 RC Funkce pracuje s analogovým signálem na vstupu Ax. Ax je vynásobeno hodnotou parametru A (zisk) a k součinu je přičtena hodnota parametru B (posunutí). Výstup Q je zapnut, nebo resetován podle nastavených prahových hodnot. Popis funkce:

5 SF – časy (6) Analogový rozdílový spínač LOGO! 12/24 RC Vstup je zapínán a resetován podle nastavitelné prahové hodnoty a rozdílové hodnoty. AxAnalogový signál, který má být analyzován. ParA:zisk (+/- 10,00) B:nulové posunutí (+/- 10,000) On:prahová hodnota zapnutí (+/- 20,000) n:diferenční hodnota pro výpočet parametru vypnutí (+/- 20,000) p:počet desetinných míst 0, 1, 2, 3 Par Ax Q A

6 SF – časy (6) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: On - Δ Q Ax On Když nastavíme zápornou diferenční hodnotu, je prahová hodnota pro zapnutí > prahová hodnota pro vypnutí a platí Q = 1, jestliže skutečná hodnota Ax > zapnutí, Q = 0, jestliže skutečná hodnota Ax <= vypnutí.

7 SF – časy (6) LOGO! 12/24 RC Časový diagram: Když nastavíme kladnou diferenční hodnotu, je prahová hodnota pro zapnutí < prahová hodnota pro vypnutí a platí Q = 1, jestliže zapnutí <= skutečná hodnota Ax < vypnutí. On + Δ Q Ax On

8 Použité zdroje: SIEMENS. LOGO! 0BA6 Manuál [on line]. 2008 [cit. 2013-03-6]. Dostupné z: http://stest1.etnetera.cz/ad/current/content/data_files/automatizacni_systemy/mikrosystemy/ logo/zakladni_pristroje/manualy/manual_logo-0ba6_11-2008_cz.pdf Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce."

Podobné prezentace


Reklamy Google