Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr"— Transkript prezentace:

1 Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr
kromě pracovního poměru je možné se setkat s jiným druhem pracovně-právních vztahů – tzv. dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr 1. Dohoda o provedení práce 2. Dohoda o pracovní činnosti - využití brigády a příležitostné práce.

2 Dohoda o provedení práce
jednorázové brigády a nárazové práce maximálně 150 hodin za rok nezáleží u kolika zaměstnavatelů ústní nebo písemná musí obsahovat: 1.popis sjednaného úkolu 2. odměnu za provedenou práci zaměstnavatel strhne zálohu na daň z příjmu, zdravotní ani sociální pojištění zaměstnanec neplatí.

3 Odstoupení od dohody o provedení práce
pokud nelze sjednaný úkol splnit, protože zaměstnavatel nevytvořil potřebné podmínky zaměstnavatel nemusí zaplatit pokud práce není odvedena včas

4 Dohoda o pracovní činnosti
příležitostné prácí a brigády dlouhodobějšího charakter vždy písemná musí obsahovat: 1. popis sjednané práce 2. odměnu za provedenou práci 3. kolik hodin bude zaměstnanec pracovat (max.20 hodin týdně) 4. dobu, na kterou se dohoda uzavírá (určitá nebo neurčitá)

5 Dohoda o pracovní činnosti
zaměstnanec odvádí měsíčně zálohy na daň z příjmu i zdravotní a sociální pojištění dohodu o pracovní činnosti lze ukončit písemnou výpovědí s 15 denní výpovědní lhůtou


Stáhnout ppt "Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr"

Podobné prezentace


Reklamy Google