Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Domácí násilí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Domácí násilí."— Transkript prezentace:

1 Domácí násilí

2 Co to je domácí násilí Domácí násilí může být fyzické, psychické a nebo sexuální.Probíhá mezi blízkými osobami a dochází k němu opakovaně.Intenzita násilných incidentů se stupňuje.

3 Znaky domácího násilí Z jednoho jakéhokoliv útoku nelze přesně určit zda jde o domácí násilí.Může to však být jeho začátek. Od urážek se stupňuje k psychickému snižování lidské důstojnosti, až k fyzickým útokům, někdy až k trestným činům ohrožujících zdraví a život. Probíhá z pravidla za zavřenými dveřmi bytu či domu, stranou od společnosti.

4 Násilí páchané na ženách
Každý projev podmíněného násilí, který má za následek tělesnou, sexuální nebo duševní újmu žen.Spolu z vyhrožováním a úmyslným omezováním ve veřejném i soukromém životě.

5 Násilí páchané na dětech
Časté urážky, ponižování dále se stupňuje na fyzické násilí. Odporování jídla. Zanedbávání (pasivní týrání).

6 Rozlišujeme FYZICKÉ NÁSILÍ:
Může být namířeno proti vám či dětem.např:fackování, kopání, škrcení, rány pěstí, ohrožování zbraní. SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍ: Používání síly, výhružek za účelem donutit vás k sexu, který odmítáte. NÁTLAKOVÁ TAKTIKA: Obviňování, zastrašování, ovlivňování dětí, rozkazování co mají dělat.V horších případech odpírání jídla, zakazování spánku IZOLACE OD PŘÁTEL A RODINY: Bránění navštívit rodinu, příuzné, sledovat telefonáty.

7 Jak si poradit v případě domácího násilí
Volejte linku 158. Neodklízejte stopy po násilí. Navštivte lékaře a žádejte o lékařskou zprávu. Chcete-li od násilníka odejít předem si akci promyslete abyste předešla nebezpečí. O svém plánu informujte někoho z rodiny nebo kamarádku. Nezapomeňte si vzít doklady a cenné věci.

8 Kde jsem čerpala


Stáhnout ppt "Domácí násilí."

Podobné prezentace


Reklamy Google