Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poslední ráje na zemi Krásných míst, která si lze užívat o samotě, je stále míň N NN Na planetě Zemi závratnou rychlostí ubývá míst, která člověk nepřetvořil.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poslední ráje na zemi Krásných míst, která si lze užívat o samotě, je stále míň N NN Na planetě Zemi závratnou rychlostí ubývá míst, která člověk nepřetvořil."— Transkript prezentace:

1

2 Poslední ráje na zemi Krásných míst, která si lze užívat o samotě, je stále míň N NN Na planetě Zemi závratnou rychlostí ubývá míst, která člověk nepřetvořil pro svoje pohodlí. Pořád ale existují. Podívejte se na poslední ráje, kam ještě nedosáhl turismus a kde žijí divoká zvířata spolu s domorodými kmeny. Podíváme se na pralesy jižní Brazílie, ledové pláně Antarktidy, pusté pohoří Hindu Kush nebo záplavovou deltu řeky Okawango.

3 Mongolsko – z ničeho nic se objeví člověk a stejně rychle zase zmizí. Pustina je tady ale nádherně barevná

4 Hindu Kush – jezero Baund-e-panir

5 Při výpravě na Antarktidu budete obdivovat neuvěřitelně bohatou škálu barev od zářivě bílé, přes modrou až po odstíny fialové.

6 Indonésie v sobě snoubí plážové ráje a vysoké sopky, na jejichž vrcholky se vyšplhají jen opravdoví odvážlivci.

7 Keňa i Tanzánie jsou známé pro úchvatné safari, které tu můžete zažít přímo v divočině.

8 Borneo, jedno z mála míst, kde ve volné přírodě ještě můžete potkat lidoopa

9 Největší mokřady světa v brazilském pralese Pantanal v jižní Brazílii mají asi 200 tisíc km² a jde o jedno z nejlepších míst pro pozorování pravé divočiny.

10 jsou jen ti nejznámější zástupci zvířecí říše, kteří se proplétají mezi travinami v mělkých vodách. Kapybary, tapíři nebo kajmani

11 Zamrzlá krása – kanadské ledové průlivy Území ostrovů a průlivů vás uhrane zářivými barvami ledovců a fjordů a zavede vás do světa velryb a na území původních kanadských kmenů.

12 Nekonečné pláně Athabasca field Nekonečné pláně Athabasca field v Kanadě

13 Tasmánie je svět sám pro sebe. Žije tu světový unikát – tasmánský čert, ale také třeba tučňáci. Ostrov si zachovává panenskou přírodu, k vidění je tu nádherné rozeklané pobřeží, tajemné pralesy anebo majestátní hory s ledovcovými jezery.

14 V Tasmánii se vyskytuje mnoho rostlinných a živočišných druhů. Za zmínku stojí zejména ďábel medvědovitý, jediný dravý vačnatec.

15 Vnitrozemí Austrálie

16 Pinades

17 Velký bariérový útes najdete na severovýchodě Austrálie a neměli byste ho minout – měří totiž asi 2000 km. Od roku 1981 je pod ochranou UNESCO, mimochodem také proto, že jde o jedinou „stavbu“ živých tvorů na Zemi, která je vidět z vesmíru. Žije tu asi 350 druhů korálů, obrovské množství ptáků a ryb, ale i hadů a dalších podmořských zvířat. Ekosystém Velkého bariérového útesu je co do složitosti možné srovnávat jedině s tropickým deštným pralesem.

18 Sahara, rozlehlá poušť o velikosti Číny je na krajích kolonizována turismem, v jejím nitru ale najdete opravdovou pustinu. Neuvidíte tu sice zlaté duny a karavany s velbloudy, zato ale okusíte skutečnou tvář pouště.

19 Delta řehy Okawango, Afrika

20 Laponsko Konec


Stáhnout ppt "Poslední ráje na zemi Krásných míst, která si lze užívat o samotě, je stále míň N NN Na planetě Zemi závratnou rychlostí ubývá míst, která člověk nepřetvořil."

Podobné prezentace


Reklamy Google