Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B"— Transkript prezentace:

1 Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B

2 Úvod Těžko si lze představit naše domovy bez rostlin, kterým se obvykle říká pokojové rostliny.Často jsou to rostliny, které by ve volné přírodě zahynuly.Každá z pokojových rostlin má jiné nároky na prostředí.

3 BEGONIE Mnoho druhů a vyšlechtěných kultivarů se používá jako okrasné rostliny. Různé skupiny begónií mají různé požadavky, ale většina druhů pochází z tropických oblastí, a proto vyžadují vyšší teploty. Rostou jako lesní podrost, proto vyžadují světlý stín, několik jich toleruje plné slunce (výsluní), zvláště v teplejším podnebí. Mnoho begonií roste a kvete celoročně.

4

5

6

7 Netík Popis a péče Pochází z jihoamerických deštných pralesů. Je citlivá na průvan a na vzdušnou vlhkost. Rostlině se daří v polostínu. Nikdy ji nepěstujeme na přímém slunci. Substrát musí být stále vlhký, jinak začnou sesychat listy… Optimální je běžná pokojová teplota 16–22°C . V zimě by však teplota neměla klesnout pod 15°C.

8                                                                                                     

9

10

11  Mucholapka podivná Některé rostliny žijí v takových podmínkách, ve kterých jejich kořeny nedostávají dostatek živin, a proto si vytvořily mechanizmus, který jim umožňuje chytat a trávit hmyz. Jednou z těchto rostlin je i mucholapka. Listy jsou tvořeny lasturovitě ze dvou polovin a mají ozubené kraje. Zavírají se ve chvíli, když dovnitř vnikne hmyz. Udržovat tyto rostliny v pokojových podmínkách lze těžko. Je třeba je polévat pouze dešťovou vodou.

12

13

14

15 Kaktusy Kaktusy jsou nádherné rostliny, které jsou obsety mnoha píchajícími trny. Kaktusy jsou poměrně nenáročné rostliny, které vyžadují občasnou zálivku a umístění na světlejším místě Kaktusy mají mnoho druhů, takže nehrozí, že by si zákazník nevybral ty, které lahodí jeho oku a vkusu. 

16

17

18

19 Chryzantéma Na trhu jsou chryzantémy v celé škále barev i velikostí květů. Chryzantémy typu Spray mají množství drobných kvítků a na druhé straně existují velkokvěté chryzantémy, jejichž plné, rozvinuté květy z dálky připomínají „pestrobarevný ohňostroj“.

20

21

22

23 Orchidej Orchideje jsou jednodomé s oboupohlavnými květy, často mají hlízy nebo oddenky. Květy orchidejí mohou být buď samostatné, ale obvykle to jsou klasovitá či hroznovitá květenství. Plodem je obvykle tenkostěnná tobolka, která obsahuje velmi drobná a četná práškovitá semena. Jejich počet může v jednom roce překročit i sto tisíc. Z nich se uchytí a změní v rostlinu jen nepatrné množství.

24

25

26

27 Konec Toto byly jen některé ukázky pokojových rostlin z mnoha tisíců.


Stáhnout ppt "Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B"

Podobné prezentace


Reklamy Google