Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Flotex® – Hygienická argumentace Listopad 2010 Lars Hornbostel International Product Manager Flotex.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Flotex® – Hygienická argumentace Listopad 2010 Lars Hornbostel International Product Manager Flotex."— Transkript prezentace:

1 flotex® – Hygienická argumentace Listopad 2010 Lars Hornbostel International Product Manager Flotex

2 Koberec vs Flotex® –Flotex ® je kompletně vodotěsný. –Umožňuje důkladné mokré čištění. Dokonce i koberce s nepromokavou rubovou stranou umožňují proniknutí vlhkosti a její rozkládání mezi první a druhou vrstvou rubovou strany. Voda zůstává v hustém sloupci vláken na krytině Flotex® a tím umožňuje mokré čištění a rychlé uschnutí.

3 Flotex® může být čištěn při 100°C(!) pro rychlou dezinfekci párou Flotex® má nášlapnou vrstvu z vláken Nylonu 6.6, která nabízí ochranu před uklouznutím a tlumí hluk, což jsou vlastnosti normálně spojované s textilními podlahovými krytinami.

4 Vylepšené hygienické vlastnosti jsou výsledkem konstrukce materiálu Flotex ® –Schváleno alergology –Schopnost zachytit alergeny a poté je snadno uvolnit při standardních čisticích postupech. Zkroucená vlákna koberce zachytí a ukryjí špínu a alergeny Hladká rovná vlákna Flotexu uvolňují špínu a alergeny

5 Prokázaný výkon, oceněné výsledky Když je čištěn, uvolní Flotex® ve srovnání s běžnými koberci dvakrát více alergenů. Flotex® odstraňuje z prostředí více škodlivých alergenů a vytváří větší pohodlí pro osoby trpící astmatem nebo alergiemi. Flotex® je jedinou textilní podlahovou krytinou schválenou Britským Alergologickým ústavem.

6 Doplňková hygiena pro trvalý výkon Vzhledem ke své struktuře a čisticím vlastnostem byl Flotex® vždy přirozeně antimikrobiální. Od roku 2005 jsou všechny produkty dodatečně upraveny antimikrobiálním ošetřením zvaným Sanitized®. Toto ošetření podporuje hygienické vlastnosti materiálu Flotex®. Sanitized® je ošetření na bázi zinku používané v mnoha produktech jako šampóny a zubní pasty. Efektivně omezuje celou řadu mikrobů a bakterií.

7 Ošetření Sanitized® pro trvalý výkon Sanitized® je registrovanou značkou SANITIZED AG License No 2893.04

8 Sanitized®: nedílná součást výrobního procesu, nejen pouhá přísada Způsob výroby PVC lepidlo a materiál impregnovaný látkou Sanitized ® jsou velmi přesně odměřeny na misce vah. Po důkladném smíchání je směs nalita do in-line mixeru, kde je přidáno přesné množství pojiva. Konečná směs je poté dopravena na výrobní linku,kde je nanesena na rubovou vrstvu krytiny.

9 9 Sanitized®: Prokázaný výkon, dlouhotrvající ochrana –Trvanlivost Vzorky byly podrobeny 20 čistěním horkou vodou a párou Použitá čisticí metoda:ISO 11379 – Textilní podlahové krytiny: laboratorní čištění za použití strojového čištění teplou vodou (se standardním čističem a 70°C. Vyhodnocení: vzorky testovány v souladu s metodou AATCC 174 pro zjištění trvanlivosti ošetření. Výsledky % Redukce Testovaná bakterie Staph. aureus Kolbe. pneumoniae Nový produkt99.96%99.95% Po 20 umytích99.96%99.87% Závěr: I při pravidelném čištění teplou vodou se ošetření Sanitized® na materiálu Flotex ® neopotřebuje.

10 10 Sanitized®: praxe Aktivní složka je zakotvena v podkladu během výroby. Mikrobi se pohybují blízko povrchu chráněného substrátu. Aktivní složka změní vlastnosti membrány mikrobu která zabraňuje vstřebávání živin, což vede ke smrti buňky. Viz obrázek. Protože je aktivní složka součástí krytiny, efekt je trvalý.

11 11 Flotex® s ošetřením Sanitized®: Výsledky testů –AATCC174 částice 1, 2 a 3* (Hodnocení antimikrobiální aktivity koberců) –S. aureus –MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) –Enterococcus faecalis –Proteus vulgaris –Aspergilus niger (plíseň) –SN195 920 (Kvalitativní metoda určení antimikrobiálního působení) –Bacillus subtilis –Escherichia coli –K. pneumoniae –SAN BIO 12/94 (Kvalitativní metoda určení antimykotického působení [antifungiální test]) – Tricho. mentagrophytes (plíseň) –CAMRASO E6-6:2002* (Test přežití bakterií) –E.coli (nejsou určena kriteria splnění) –ISO 846* (Zhodnocení působení mikroorganismů) –Splněno – Části A, B & C –* = nezávisle ověřeno externími zkušebními laboratořemi

12 12 Sanitized® - výsledky: ověřeno třetí stranou –Zkušební metoda AATCC 174 část 1. –Test agarovou kultivací Zde je Flotex ® umístěn do kontaktu s agarovým želé,které bylo naočkováno bakterií Staphylococcus aureus and Klebsiella pneumoniae. Jsou testovány jak sloupec vláken tak rubová strana. Po inkubaci jsou vzorky vyhodnoceny. Růst bakterií v oblasti kontaktu s kobercem by měl být minimální nebo žádný. Ideálně by kolem vzorku měla být „zóna inhibice“, kde bakterie nemohly růst. 1.Nedostatečné antibakteriální působení. 2.Dobré antibakteriální působení.

13 13 Zkušební metoda: Zkušební vzorky jsou naočkovány bakterií. Vzorky jsou inkubovány po dobu 24 hodin Počty bakterií jsou zaznamenány na začátku a konci zkoušky Je vypočítáno % redukce bakterií Ověřeno třetí stranou : AATCC Test část 2 (nepříjemný zápach často spojovaný se zápachem moči na koberci) Během 24 hodin byl počet bakterií omezen o 99.95% “0” Počáteční čas24H Čas kontaktuProcento redukce bakterií 1.8 x 10 5 99.95%

14 14 Další výhoda ošetření Sanitized ®: Kontrola prachových roztočů Prachoví roztoči se živí odumřelými kožními buňkami. Kožní buňky musí být „rozložené„ plísní (Aspergillus repens), která je učiní pro roztoče stravitelné. Sanitized® působí na plíseň a zabraňuje jí rozložit kožní buňky – roztoči je proto nemohou strávit a umírají. V nezávislých testech redukoval Flotex ® ošetřený Sanitized® o 86% populace víc roztočů ve srovnání s neošetřeným vzorkem.

15 15 Sanitized ® : Informace o materiálu Aktivní složkou je zinečnatá sůl pyrithionu Registrováno pro použití na kobercích americkou agenturou US Environmental Protection Agency (EPA) č. 3090-218, Používáno v aplikacích, kde je kontakt s kůží (jako např. šampony proti lupům nebo zubní pasty). Není karcinogenní, mutagení, teratogenní a nedráždí pokožku. Neobsahuje arzen, kadmium, olovo, měď nebo jiné toxické těžké kovy, fenoly nebo formaldehyd. Neobsahuje VOC’s. Nehromadí se v životním prostředí. Není na bázi stříbra. Sanitized® is a registered trademark of SANITIZED AG License No 2893.04

16 16 Shrnutí základních benefitů podlahové krytiny Flotex® s ošetřením Sanitized ® Flotex ® účinně bojuje proti rozvoji zápachu zatuchliny spojovanému s bakteriálním růstem. Ošetření Sanitized® kontroluje růst potenciálně škodlivých bakterií, jak gram-pozitivních (eg Staph. areus) tak gram- negativních (E.coli). Růst Trichophyton mentagrophytes (spojované s dermatofytózou nohou) je na materiálu Flotex ® potlačený. Zabraňuje množení prachových roztočů a jejich alergenů. Sanitized® is a registered trademark of SANITIZED AG License No 2893.04

17 17 Omezení - Disclaimer Flotex ® s ošetřením Sanitized ® potlačuje růst mikrobů a podporuje pravidelné správné čištění, které je nezbytné pro udržení hygienických povrchů. Nicméně……. Ošetření může být „přemoženo“ velkým množstvím tekutiny, silnou kontaminací nebo znečištěním zanechaným na koberci po dlouhou dobu. Ošetření Sanitized ® podporuje pravidelný čisticí režim, ale nenahrazuje ho!


Stáhnout ppt "Flotex® – Hygienická argumentace Listopad 2010 Lars Hornbostel International Product Manager Flotex."

Podobné prezentace


Reklamy Google