Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řemesla 7.B 2007 - 08. Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řemesla 7.B 2007 - 08. Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku."— Transkript prezentace:

1 Řemesla 7.B 2007 - 08

2 Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku a potom pouzdro např. na mobil. Pracovní postup: Vzali jsme si kousky vlny, navlhčili, ponořili do mýdlové vody a uhlazovali a ždímali do té doby, než kulička ztvrdla. Poté jsme jí několikrát namáčeli střídavě do studené a horké vody (tepelný šok).

3 Drátování Dalším řemeslem bylo drátování. Šitou krajkou jsme si mohli odrátovat vše co jsme si nachystali. Většina spolužáků dělala kamínky, svíčky nebo „kalíšky“. Pracovní Postup: Vzali jsme si drátek, který jsme dostali od paní učitelky a upletli základ – „Kytičku“, tu jsme od krajů pořád rozšiřovali, až jsme odrátovali celý předmět.

4 Ošatky z pedigu Na další dílnu (pletení ošatek) jsme se těšili. Kvůli nepraktické přepravě jsme ale museli jet do Valašského Meziříčí. Pracovní postup: Vzali jsme si 6 tvrdých proutků pedigu, v polovině na výšku nařízli a navzájem je propletli. Potom několik měkkých proutků a pletli a pletli……

5 Ošatky z kukuřičného listí Posledním řemeslem bylo šití ošatek z kukuřičného listí. Paní Dvorská nám ukázala hotové výrobky, které byly velmi pěkné. Pracovní postup: Nejprve jsme ponořili lýko do vody, aby změklo a lépe se sním pracovalo. Kukuřičné listí už měla paní Dvorská namočené předem. Vzali jsme si jehlu a protáhli jí lýko. Vzali jsme si tři kukuřičné listy s lýkem a upletli a umotali šneka. A pak už se jelooooo x)

6 Májové trhy V pátek 23. 5. jsme jeli do Valašského Meziříčí na Májové trhy v Zelené školičce. Rozdělili jsme se podle řemesel která jsme měli učit. Pozvala děti z Mateřských škol a 1. stupně ZŠ a my jsme je učili to, co nás naučila paní Dvorská a nejvíce nás bavilo. Děti byli velice šikovné a hotové výrobky si odnášeli domů.

7 Paní učitelka – Jitka Dvorská Paní učitelce všichni moc děkujeme za to, že s námi vydržela a naučila nás spoustu zajímavých věcí. Takže ještě jednou – Děkujeme paní!

8 Mgr. Bohuslav Sedláček Náš pan učitel, který to všechno zařídil. Děkujeme, že s námi máte pořád takovou trpělivost a taky za všechno, co jste pro nás přichystal! ;-)

9

10 Konec prezentace! Vypracovali Prezentace a texty: Monika Mítková Adéla Urubová Překlad: Ondřej Hurta (NJ) Tereza Kopecká (NJ) Adéla Urubová (AJ) Monika Mítková (AJ) Milada Vaňková (correction) Foto: Paní učitelka Hana Řehánková Pan učitel Bohuslav Sedláček Paní učitelka Jitka Dvorská


Stáhnout ppt "Řemesla 7.B 2007 - 08. Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku."

Podobné prezentace


Reklamy Google