Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované."— Transkript prezentace:

1 Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované

2 Mezinárodní mobilita = jedna zpáteční cesta jedné osoby do instituce partnera projektu. V našem projektu bylo zažádáno o 24 mobilit (tzn. grant ve výši 20 800 EUR). Z toho musí být: -9 různých handicapovaných účastníků, -9 různých doprovodných osob (rodiče, asistent,vychovatel…), -6 x cesta koordinátora (může být vždy stejná osoba).

3 Vedoucí partner projektu: Itálie, Ancona. Nevládní organizace: COOS Marche ONLUS.

4 Partner projektu: ČR, Ostrava. SKV Ostrava.

5 Partner projektu: Portugalsko, Marinha Grande. Rodičovské sdružení: APPACDM de Marinha Grande. Marinha Grande

6 Partner projektu: Anglie, Londýn. Nezisková organizace: The Church of England Children´s Society.

7 Partner projektu: Turecko, Izmir. Instituce pro studující (žáky) se zvláštními potřebami: Hasan Tashin Is Okulu.

8 Partner projektu: Finsko, Helsinki. Instituce pro studující (žáky) se zvláštními potřebami: Keskuspuiston ammattiopisto.

9 Stručný obsah projektu Projekt nabízí příležitost zahraničních mobilit, kde se mohou handicapovaní zúčastnit uměleckých a technicky zaměřených aktivit v chráněném prostředí. Tato zkušenost zlepší jejich samostatnost, dá jim odvahu k tomu, aby čelili novým situacím a také je to pro ně výzva – účastnit se něčeho nového než na co jsou zvyklí. Vykonávané aktivity, které jsou schopni dělat ostatní je budou motivovat k tomu, aby to také zkusili.

10 Předmět partnerství: Spočívá v nabídnutí neformálních vzdělávacích příležitostí větší skupině účastníků skrze jejich aktivity v rámci zahraničních mobilit. Nabízí rodičům příležitost k porovnání a sdílení zkušeností s ostatními rodiči, s cílem přispět ke změně negativního a špatného přístupu, který je překážkou k začlenění jejich dětí do společnosti. Nabízí vychovatelům/asistentům příležitost neformálního vzdělávání tím, že se aktivně zúčastní aktivit nabízených zahraničními centry.

11 Součástí projektu je i organizace seminářů adresovaných personálu, rodičům a vychovatelům. Témata seminářů: sociální péče a sociální činitelé, legislativa, školní a pracovní zařazení, formy aktivního zapojení rodičů, vzdělávání vychovatelů požadavky na vzdělání, plánování vzdělávacího plánu pro postižené. Cílů projektu bude dosaženo neformálními diskusemi na výše uvedená témata, a to krátkou prezentací hostícího partnera, následovanou dotazy ostatních partnerů. Toto bude pojato více formálně a výsledkem bude brožura v papírové podobě, kde budou všechny diskutované aspekty popsány.

12 Aktivní zapojení: Projekt je zcela založen na aktivní spolupráci účastníků, jmenovitě postižených účastníků, jejich rodičů a vychovatelů/asistentů. Postižení účastníci jsou přímá cílová skupina a budou aktivně zapojeni do každé fáze projektu, jak do přípravy aktivit spojených se zahraničními mobilitami (aktivity jako poznání partnerské země, vytvoření předmětů, kreseb, pomůcek k nabídnutí dalším zemím, učení pár základních vět v cizím jazyce …), tak do přípravy aktivit jako hostitelská země v jejich místě působení.

13 Předběžný plán mobilit: -Říjen 2009 – schůzka koordinátorů v Londýně, -Březen 2010 – výjezd z ČR do jedné ze tří zemí (IT, TR nebo PT), -Červenec 2010 – přijedou k nám účastníci projektu ze dvou zemí (PT, TR, IT nebo UK), -Říjen 2010 – výjezd z ČR buď do Anglie nebo PT, -Březen 2011 – přijedou k nám účastníci projektu z dalších dvou zemí (UK, PT, FI nebo IT), -Červenec 2011 – poslední výjezd z ČR do Itálie.


Stáhnout ppt "Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované."

Podobné prezentace


Reklamy Google