Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o."— Transkript prezentace:

1 1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o totálně známém tématu, ale dát podněty k diskusi a výměně zkušeností ze spolupráce konzultantů s personalisty a manažery organizací.

2 2 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Základní charakteristiky přístupu

3 3

4 4 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Metody a postupy 1

5 5 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Metody a postupy 2

6 6 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Personální audit v organizacích - metody

7 7 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Metody - doplnění

8 8 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Specifika postupu SPECIFICKÁ ATRAKTIVITA POSTUPU:  Program sám o sobě je pro účastníky velmi náročný, vyžadující od nich vysokou míru nasazení a výkonové koncentrace.  Odehrává se však (většinou) v odlehčené atmosféře, vytvářené se snahou o minimalizaci nadbytečného stresu, usnadňující účastníkům projevení jejich dispozičního potenciálu.  Rozmanitost, komplexnost různých cvičení a postupů zvyšuje objektivitu hodnocení (zásada sledovat projevy v každé z oblastí dispozic alespoň dvěma postupy), snižuje (znesnadňuje) tendenci k stylizaci projevů chování a paradoxně i snižuje tenznost prožívání zátěže („zkouškové“ situace trochu zevšední, nabývají více „herní“ podobu).  Silným motivačním faktorem je pro účastníky (vedle atraktivity karérové příležitosti) i šance získat specifickou zkušenost o sobě samém – zpětnou vazbu (sebereflexe, porovnání s ostatními, karérové poradenství a odborná pomoc při práci na sobě a svém profesním rozvoji).

9 9 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Příklad postupových kroků v AC programu

10 10 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Příklady AC programů

11 11 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Zpětná vazba o výsledcích

12 12 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Spolupráce konzultantů s personalisty a manažery

13 13 TO JE KONEC ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY NASHLEDANOU, DĚKUJEME ZA POZORNOST Otevírá se prostor pro diskusi


Stáhnout ppt "1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o."

Podobné prezentace


Reklamy Google